Diari Més

La Fiscalia emprendrà dilluns accions contra la Generalitat i la Mesa del Parlament

El ministeri públic va anunciar que estava preparant una querella per rebel·lió

Puigdemont amb alguns consellers aquest mateix divendres.

La Fiscalia emprendrà dilluns accions contra el Govern i la Mesa del ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia preveu emprendre accions contra el Govern de la Generalitat i la Mesa del Parlament dilluns. Fonts del ministeri públic no han concretat quines seran aquestes accions i sobre quins delictes, poc després que el Parlament hagi declarat la República catalana independent i hagi instat el Govern a aplicar-ne els efectes i obrir el procés constituent. Ja abans de la votació del Parlament, la Fiscalia han remarcat que actuarà contra «tots aquells que hagin participat en els fets» i fa uns dies va confirmar que estava preparant una querella pel delicte de rebel·lió si es declarava la independència al Parlament, tot i que fonts del ministeri públic no confirmen aquest divendres per quin delicte es prendrien accions.

El delicte de rebel·lió preveu penes de presó de fins a 30 anys i la setmana passada fonts de la Fiscalia General de l'Estat van explicar que la querella estava pràcticament redactada «per si es portés a terme una declaració d'independència».

El Govern i la Mesa ja tenen causes obertes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per delictes com el de desobediència, prevaricació o malversació de fons públics.

tracking