Diari Més

El Senat aprova que es pugui modificar l'informe del 155 fins moments abans de la votació al ple

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareixerà a la cambra alta divendres a les 10h

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la roda de premsa posterior al Consell Europeu.

Rajoy confirma un acord amb PSOE i C's sobre el 155 però sense «límit temporal» de la intervencióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Portaveus del Senat ha decidit ampliar el termini per presentar esmenes i també vots particulars. A la pràctica, això suposa que el dictamen del 155 que s'ha d'aprovar al ple de divendres es podrà modificar fins moments abans de la votació. El portaveu del PP al Senat, José Manuel Barreiro, ha explicat que la proposta l'han fet el PP i el PSOE i que ha comptat amb el vistiplau de la resta de grups. Argumenta que és per «donar més possibilitats a la incorporació de propostes que sorgeixin». Així doncs, en cas que els partits pactessin qualsevol modificació de les mesures del 155 es podria incorporar abans que es voti al ple, que comença divendres a les 10h. La Moncloa ha confirmat que el president espanyol, Mariano Rajoy, compareixerà al Senat i, segons l'agenda del govern espanyol, hi serà a les 10h del matí.

Davant la pregunta de si el 155 es podria aturar si es convoquen eleccions, Barreiro ha dit que només valorarà «escenaris reals». «La tramitació del 155 està en funcionament amb total normalitat pel que fa al procediment i no veig cap circumstància que ho faci canviar», ha manifestat

El termini per presentar esmenes expira a les 9.30h i els vots particulars (que es podran defensar durant el debat del ple) es podran presentar fins abans de la votació.

tracking