Diari Més

El PP descarta per ara el suport a l'esmena del PSOE per aturar el 155 si es convoquen eleccions

L’executiu espanyol tampoc contempla aprovar una esmena dels socialistes que eliminava la referència al control dels mitjans públics

Imatge general del ple del Senat.

El PP descarta per ara el suport a l'esmena del PSOE per aturar el 155 si es convoquen eleccionsTania Tapia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol descarta per ara el suport del PP a una de les esmenes del PSOE que proposa aturar l’aplicació de l’article 155 si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convoca unes eleccions autonòmiques. L’executiu de Rajoy havia reclamat als socialistes que introduís a l’esmena la necessitat que Puigdemont fer una «renúncia expressa» a la declaració unilateral d’independència, cosa que –segons fonts de La Moncloa- l’equip de Pedro Sánchez s’ha negat a fer.

El govern espanyol tampoc contempla per ara aprovar una altra esmena dels socialistes que proposava eliminar del text la referència al control dels mitjans públics per part del govern espanyol. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha abandonat ja el Senat sense fer ús de cap altre torn d’intervenció. Segons fonts de La Moncloa, ja no tornarà a participar al debat. S’espera que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ho faci aquest divendres, quan les mesures del 155 quedaran aprovades pel ple del Senat. En tot cas, fonts de La Moncloa asseguren que el període per a la presentació d’esmenes s’ha ampliat fins aquest divendres a les 09.30, de manera que hi ha marge per introduir modificacions al text.

tracking