Diari Més

Rivera: «El comitè de sedició de Puigdemont organitzarà les eleccions, o les farem lliures i netes?»

Cs ha començat a qüestionar que a Catalunya no es pot garantir que, en cas d'eleccions, hi hagi «llibertats i s'evitin coaccions».

Albert Rivera, aquest dimecres, al Congrés dels Diputats.

Rivera: «El comitè de sedició de Puigdemont organitzarà les eleccions, o les farem lliures i netes?»EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Rivera, el líder de Ciutadans, ha realitzat aquest dimecres al Congrés dels Diputats una pregunta parlamentària adreçada al president del Govern, Mariano Rajoy. En aquesta, li demana què farà perquè les «futures eleccions a Catalunya siguin lliures, sense coaccions ni amenaces».

El líder de Ciutadans assumeix que les eleccions autonòmiques —les que pogués convocar el president de la Generalitat o dins l'aplicació del 155—, seran la via per fer fora Puigdemont, amb els vots:«Vull que Espanya, com a estat, garanteixi el resultat d'aquestes eleccions per poder fer fora, votant, el comitè de sedició».

D'aquesta manera, Rivera està demanant que sigui el govern estatal qui controli la convocatòria electoral en tots els seus aspectes. No s'ha fet referència, en tot cas, al fet que hi hagi partits o programes electorals que no puguin participar en aquestes hipotètiques eleccions autonòmiques.

tracking