Diari Més

Un articulista del Der Spiegel reclama que els alemanys defensin Catalunya

El periodista Jakob Augstein afirma que els catalans «no mostren el rostre lleig del nacionalisme»

L'article defensa que el nacionalisme català no és 'excloent'.

Un articulista del Der Spiegel reclama que els alemanys defensin Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diari alemany Der Spiegel publica aquest dilluns un article on, dirigint-se als alemanys, defensa el procés català. Segons que recull el digitalelnacional.cat, la columna d'opinió, està signada perJakobAugstein, periodista alemany i fill de RudolfAugustein, l'editor de la revista de notícies de la postguerra Der Spiegel.

El periodista fa una aposta per l'Europa dels pobles i considera que és un obstacle per la democràcia europea l'actual situació de predomini dels estats-nació. En aquest sentit, considera que Catalunya representa, «un patriotisme alegre, modern i plural, que vol trobar el seu lloc al cor d'Europa».

El periodista afirma que la voluntat independentista catalana té mala premsa a Alemanya perquè «als alemanys no els agrada el desordre», però afegeix que els alemanys haurien de saber que, «no tot el que és legal és legítim».

Augsteindefensa que elnacionalismecatalà no és excloent i afirma que «alcenles seves banderes a les manifestacions de 'RefugeesWelcome'». De la mateixa manera, el periodista afirma que els catalans «no mostren el rostre lleig del nacionalisme» i conclou que, a Barcelona, «celebren un patriotisme alegre, modern i plural, que vol trobar el seu lloc al cor d'Europa».

tracking