Diari Més

Societat

França penalitzarà l'assetjament sexual que pateixen les dones al carrer

En tres tallers organitzats aquesta qüestió estava al capdavant de les preocupacions de les dones joves: «no cal deixar que això sigui normal»

Cinc parlamentaris de diferents partits treballarànper «precisar els límits».

França penalitzarà l'assetjament sexual que pateixen les dones al carrerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès ha preparat una llei, sobre la base d'una consulta que acaba d'obrir, per penalitzar l'assetjament sexual que pateixen les dones al carrer, però també per allargar el període de prescripció de la violència sexual a menors, que podria passar dels 20 anys als 30.

En una entrevista publicada pel diari LaCroix, la secretària d'Estat d'Igualtat entre Homes i Dones,MarlèneSchiappa, va justificar legislar sobre l'assetjament al carrer perquè en tres tallers organitzats a França aquesta qüestió està al capdavant de les preocupacions de les dones joves: «no cal deixar que això sigui normal».Schiappava explicar que ha encarregat a cinc parlamentaris de diferents partits que treballin en la qüestió amb un debat per «precisar els límits» del que hauria de quedar prohibit per llei, prevista per a l'any proper.

«Personalment -va dir- crec que tots sabem intuïtivament que hi ha una barrera. Que deixar anar una floreta o xiular no és assetjament, però que seguir una dona pel carrer amb insistència sí que ho és. En aquesta situació, hi ha una forma d'intimidació». Va reconèixer que per dur a terme aquesta proposta «encara hi ha moltes reticències entre alguns homes» i que també algunes feministes li han advertit que establir multes per aquest tipus de comportaments d'assetjament corre el risc d'avivar moviments de caràcter racista, ja que les persones pertanyent a minories serien susceptibles de ser més denunciades que la resta.

Però, d'acord amb la secretària d'Estat, «l'origen no ha de ser ni un factor agreujant, ni una circumstància atenuant». D'altra banda, al text legislatiu que vol preparar també pretén allargar els períodes de prescripció pels delictes sexuals contra menors, perquè «moltes víctimes ens expliquen que necessiten temps per acudir a la justícia» a denunciar-los. I va indicar que portar aquesta prescripció des de 20 a 30 anys li sembla «una posició equilibrada».

tracking