Diari Més

Judicial

Un forner s'enfronta a dos anys i mig de presó per contaminació acústica

Les emissions sonores i vibracions de la maquinària de la fleca pertorbava la vida dels veïns de l'edifici annex

El judici se celebrarà aquest dilluns al Jutjat Penal número 2 d'Avilés.

Un forner s'enfronta a dos anys i mig de presó per contaminació acústicaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia del Principat d'Astúries ha demanat la pena de dos anys i mig de presó per a un forner per contaminació acústica al municipi de Tàpia deCasariego. El judici se celebrarà aquest dilluns al Jutjat Penal número 2 d'Avilés.

En nota de premsa el Ministeri Fiscal manté que l'acusat, des del dia 29 d'octubre de 2001, va desenvolupar la seva activitat sense adoptar les mesures pertinents per evitar les emissions sonores i vibracions que la maquinària de la fleca generava a l'habitatge del costat i que, per la seva importància i intensitat, pertorbava la vida dels seus ocupants. També afegia la circumstància que, en període estiuenc, l'acusat obria les portes i finestres del local, agreujant el nivell sonor.

L'Ajuntament de Tàpia deCasariego, després d'investigar els nivells de soroll, va determinar que l'acusat havia d'executar obres d'aïllament a la fleca, atorgant-li un termini de 2 mesos.

Segons un informe mèdic forense, l'exposició continuada als nivells de soroll referits al domicili annex quan sobrepassen els llindars aconsellats per l'Organització Mundial de la Salut, són potencialment generadors, per als ocupants de l'habitatge, de pèrdua d'audició, trastorns del somni i molèsties i interferències en la conversa.

tracking