Diari Més

Un profesor gallec mostra càrregues de l'1-O a classe i la Guàrdia Civil obre una investigació

Alguns pares van denunciar-ho com un presumpte delicte d'incitació a l'odi

Un jove mostra una pilota de goma després d'una càrrega policial a BArcelona.

Un profesor gallec mostra càrregues de l'1-O a classe i la Guàrdia Civil obre una investigacióGalicia Confidencial

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informaGalíciaConfidencial, la Guàrdia Civil hauria obert una investigació a un professor d'història gallec que va organitzar a classe un debat sobre Catalunya en el qual es van mostrar imatges de les càrregues policials de l'1-O. La investigació de l'institut armat seria, segons ha denunciat el sindicatCIGEnsino, per un presumpte delicte d'incitació a l'odi.

El professor imparteix classes a l'institut d'ensenyament secundariPinoManso de la localitat d'OPorriño, a Pontevedra. Durant el debat va mostrar vídeos de la repressió policial, tot i que segons Galícia Confidencial, també va ensenyar imatges d'atacs soferts per agents.

La celebració del debat i la projecció de les imatges va arribar a oïdes d'alguns pares, que van demanar explicacions al professor i al director del centre. També ho van posar en coneixement de la Guàrdia Civil que està investigant «la veracitat dels comentaris».

El sindicat, d'arrels nacionalistes, considera que en cas de confirmar-se la situació, «seria un exemple perfecte del despropòsit per part de la Guàrdia Civil, que hauria portat a fer que es facin indagacions sobre com un docent imparteix la seva matèria, la qual cosa implica no només un fet condemnable des de la perspectiva de la defensa de la llibertat de càtedra, sinó també des dels mínims principis democràtics d'un Estat que formalment es defineix com de dret».

tracking