Diari Més

Successos

Un procurador, denunciat per veïns expropiats, se suïcida hores abans de declarar

Es tracta de l'últim revés d'un cas que fa més de vint anys que està pendent de resolució, i que amb la mort de l'acusat, acaba sense responsabilitat penal

Imatge de la Ciutat de la Justícia de València on s'hauria d'haver declarat el procurador.

Un procurador, denunciat per veïns expropiats, se suïcida hores abans de declararGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procuradorFranciscoJavierF. C. denunciat pels veïns de Punta per quedar-se 1,2 milions d'euros de les indemnitzacions que havien de rebre, s'ha suïcidat al seu domicili de València, hores abans de declarar al jutjat. Es tracta de l'últim revés d'un cas que fa més de vint anys que està pendent de resolució, i que amb la mort de l'acusat, acaba sense responsabilitat penal.

FranciscoJavierera el procurador encarregat de gestionar les indemnitzacions dels veïns per l'expropiació dels seus terrenys i cases, per construir la Zonade ActividadesLogísticas(ZAL) del port de València. En total s'havien de repartir 1,6 milions entre els afectats, però només se'n van repartir 374.000. Els veïns van interposar una demanda al procurador pels 1.238.000 euros que faltaven per repartir. Durant els anys que ha durat el cas, els veïns van intentar que aFranciscoJavierse li adoptessin mesures cautelars per evitar moviments de comptes i capitals.

La presidenta de l'associació de veïns,CarmenGonzález, ha mostrat la commoció, des del punt de vist humà, pel succés. Els veïns però, que fa més de 20 anys que esperen, temen que aquest revés perjudiqui la seva causa. La mort de l'acusat fa que la responsabilitat penal s'extingeixi automàticament, tot i això els veïns podran reclamar els diners per la via civil.

tracking