Diari Més

Rufián: «No és agradable estendre la mà als que van enviar salvatges a apallissar la gent»

La vicepresidenta demana a Puigdemont que «retorni a la legalitat i al Congrés, que és on es fa diàleg cada dia»

Gabriel Rufián mostrant imatges dels ferits l'1-O a Catalunya al Congrès dels Diputats.

Rufián: «No és agradable estendre la mà als que van enviar salvatges a apallissar la gent»EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que la proposta feta pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'obrir un espai de diàleg i ha preguntat al portaveu de l'executiu espanyol, Méndez de Vigo, si penses acollir-se a la proposta de mediació. Rufián, que ha mostrat fotografies dels ferits i ha assegurat que «no és fàcil estendre la mà al diàleg a aquells que van enviar els salvatges a apallissar la gent».

Rufián ha reconegut que Puigdemont va fer un «gens enorme de generositat i valentia política». «Va estendre la mà fins i tot als de les porres, els demano que siguin civilitzats i demòcrates per un cop a la vida i s'asseguin a una taula de negociació, treguin la policia política dels carrers i deixin d'insultar-nos i fer el ridícul», ha declarat Rufián. Méndez ha afirmat que el diàleg «només pot existir dins de la llei, on ens hi trobaran a tots». En aquest sentit, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria, també valora que està «a la mà de Puigdemont retornar a la legalitat i al Congrés, que és on es fa diàleg cada dia».

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, també ha preguntat a la vicepresidenta si pensa acollir-se a la proposta de diàleg i li demanava que s'assegués a negociar amb Puigdemont perquè entenen que no hi havia hagut declaració d'independència. «La solució és un referèndum pactat i amb garanties, ens sembla que la proposta més ferma ara en moments de crisi és escoltar i dialogar», ha manifestat Montero.

Sáenz de Santamaria ha acusat Podem de ser la «coartada dels secessionistes. «Tenen un afany corrosiu de desestabilitzar les institucions», ha manifestat la vicepresidenta.

El PSOE ha retirat totes les preguntes referides a la crisi catalana (justificant que Rajoy ja compareixerà a la tarda i li preguntaran directament) i la número 2 dels socialistes, Adriana Lastra, ha intervingut només per fer una valoració d'allò succeït al Parlament. «Apostem pel diàleg real i sincer, no com a estratègia per a trencar-lo de manera unilateral; ahir vam viure una comèdia on ningú sabia què s'estava fent», ha manifestat.

La vicepresidenta ha recollit el guant de Lastra i ha afirmat que només hi haurà entesa «si tots complim la llei». «No hi pot haver diàleg des de la imposició, en la seva mà està retornar a aquesta casa [Congrés] on es fa diàleg cada dia i al camí de l'entesa, si ho vam fer el 78 no té sentit que ara no ho intentin alguns», ha manifestat.

tracking