Diari Més

ENTITATS

AEIG Alverna: ja som a casa

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna ha inaugurat el seu local, aconseguint així una seu definitiva

Un moment de la Festa d'Inauguració.

AEIG Alverna: ja som a casaAEIG AlVERNA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna va néixer l’any 1969. En aquests gairebé cinquanta anys de vida, l’agrupament ha viscut moments històrics, com la pròpia fundació de l’entitat, o les celebracions del 15 i 30 aniversaris. Aquest passat dissabte s’ha afegit una nova data per recordar. La de la inauguració del local de l’entitat, una seu que ja és propietat de l’agrupament i que s’h aconseguit després de molts anys de treball i de passar per dues seus provisionals.

La primera, al lloc que va veure néixer l’Alverna, el Convent dels Caputxins de Tarragona. La segona la van conèixer al cap dels anys, quan es van haver de traslladar a la quarta planta de l’Antiga Facultat de Lletres, l’actual Espai Jove Kesse. En aquell moment es va fer més evident que mai la necessitat de tenir un local de propietat, que no depengués de convenis ni cessions, i on els membres de l’Alverna poguessin establir-se de manera definitiva. Des de llavors han passat vuit anys durant els quals caps, pares, mares, i Antics i Amics de l’Alverna han dedicat temps i esforç a aconseguir el finançament necessari per la compra del local. «Hi havia una comissió que s’ha encarregat de fer recerques de locals fins a trobar aquest. I a la vegada, s’han fet una bona pila d’extrajobs per aconseguir diners. Hem treballat a barres de festes com Sant Joan o Santa Tecla, hem fet de guarda robes, hem cuidat nens, hem venut marxandatge… La implicació dels pares, caps, excaps i Antics i Amics de l’Alverna ha sigut increïble», explica Mariona Sementé, cap de l’agrupament.

El nou local està situat a la plaça de Sant Fructuós de Tarragona, té dues plantes i tot l’espai necessari per a acollir els prop de cent infants que formen part de l’agrupament, així com als seus caps –que enguany són 24– i als Antics i Amics de l’Alverna.

Tal com detalla la Mariona, el fet de tenir «una casa» els permet assegurar la tasca educativa i fer-ho, a més, en les millors condicions possibles.

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna pertany a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, un moviment que té com a objectiu principal l’educació no formal. Cada dissabte aplega nens i joves d’entre 6 i 18 anys distribuïts en sis unitats, i a més realitzen excursions i sortides, activitats per la ciutat i camps d’hivern i d’estiu. «Treballem molt l’autonomia dels infants, també pel seu creixement personal i la seva implicació en la societat, així com en la coneixença de la realitat social», explica la cap de l’agrupament.

La festa d’inauguració del nou local va tenir lloc el passat dissabte, 7 d’octubre, i va consistir en un plegat d’activitats per a tota la família, des de sessions de contes i de màgia fins a danses i una cercavila. Al vespre es va celebrar un sopar amb una truitada de patates, i a la nit es va cloure la festa amb un concert del grup de gralles La Virolla. L’activitat del cau d’enguany començarà aquest mes d’octubre amb una primera sortida de tot l’agrupament.

En prop de cinquanta anys d'història aquest és el seu primer local en propietat.

AEIG Alverna: ja som a casa

tracking