Diari Més

Interior crea un gabinet per a les denúncies d'agents per delictes d'odi

El Ministre Zoido diu que no consentirà delictes d'odi com els que «s'han vist a Catalunya»

Intervenció policial a l'escola Ramon Llull de Barcelona.

Zoido afirma que els agents de la policia espanyola van "honrar l'uniforme" en l'actuació per impedir l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l'Interior, Juan IgnacioZoido, ha anunciat avui que s'ha creat un gabinet jurídic específic per centralitzar i canalitzar totes les denúncies de possibles delictes d'odi, davant l'assetjament que puguin sofrir tant els agents de Guàrdia Civil i Policia com les seves famílies.

«Hem creat un gabinet jurídic específic per centralitzar i canalitzar, a través d'un enllaç en cada cos, totes les denúncies de delicte d'odi o assetjament que poden sofrir els agents o les seves famílies», ha assenyalat el ministre de l'Interior, que ha advertit que el Govern defensarà a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i «no constentirà que es produeixin delictes d'odi com els vists en aquests dies» a Catalunya.

En aquest sentit, ha afirmat que el Govern «mai oblidarà» les «tristes escenes» que s'han viscut en els últims dies a Catalunya i ha sostingut que l'Executiu central «no pararà fins que no es repeteixi ni una sola i fins que tots els que han faltat a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat paguin judicialment per això».

«Perseguirem i enjudiciarem els delictes d'odi perquè, sobre els culpables, caigui el pes de la llei, que és el que passa als països lliures i democràtics i on preval la divisió de poders i l'Estat de dret», ha subratllatZoido.

Així mateix, ha assegurat que l'Estat tampoc oblidarà els gestos de «solidaritat, afecte i reconeixement» que també han tingut ciutadans de Catalunya cap a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

tracking