Diari Més

Judicial

Condemnats a 8 i 5 anys d'internament els dos menors que van matar un noi a cops de destral

Després de l'assassinat, van registrar al mort, li van sostreure diverses pertinences i van enterrar el cadàver en un hort

Imatge de l'exterior del Jutjat de Menors número 1 de Castelló.

Condemnats a 8 i 5 anys d'internament els dos menors que van matar un noi a cops de destralGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Menors número 1 de Castelló ha condemnat a vuit i cinc anys d'internament als dos menors que van matar un jove a cops de destral el passat mes de gener i van enterrar el seu cos en un hort situat als afores de la capital, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La jutgessa imposa a un d'ells una pena de vuit anys d'internament en règim tancat i cinc anys de llibertat vigilada, i a l'altre el condemna a cinc anys d'internament en règim tancat i a tres anys de llibertat vigilada.

La magistrada els considera autors dels delictes d'assassinat i furt. Per aquest crim està investigat un altre jove, major d'edat, però la causa s'instrueix en un altre jutjat. Els fets van succeir el passat dia de Reis quan els dos menors -als quals suposadament acompanyava l'adult-, van matar un jove donant-li 12 cops de destral, un dels condemnats tenia un deute per un assumpte de drogues. Després de l'assassinat, van registrar al mort, li van sostreure diverses pertinences i van enterrar el cadàver en un hort.

En la sentència, la jutgessa acorda que es remeti un informe al Col·legi d'Advocats de Castelló sobre la conducta d'un dels lletrats de la família del mort per difondre els informes mèdics d'un dels acusats, aportats per la seva advocada, i que el lletrat va facilitar als psicòlegs «sense coneixement ni permís del Jutjat ni la defensa, podent incórrer en la responsabilitat penal i civil que exigeix l'article 35.3 Llei Orgànica de Responsabilitat Penal del Menor».

tracking