Diari Més

Actualitat

El Joan XXIII arriba a les 80 intervencions de càncer de pulmó amb cirurgia toracoscòpica

El 90% dels pacients amb càncer de pulmó es pot beneficiar d’aquesta tècnica menys dolorosa

Un moment de la cirugia taracoscòpica.

L'Hospital Joan XXIII arriba a les 80 intervencions de càncer de pulmó amb cirurgia toracoscòpicaJoan XXI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de cirurgia toràcica (CTO) de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha dut a terme 80 intervencions toracoscòpiques amb finalitat de tractament del càncer de pulmó. El tractament del càncer de pulmó ressecable és la cirurgia pulmonar. La via d'abordatge clàssica per fer la cirurgia és la toracotomia (cirurgia oberta). La toracoscòpia és una via d'abordatge que consisteix en ressecar la part pulmonar afectada i els ganglis de la regió per mitjà de 2 orificis. El 90% dels pacients que pateixen un càncer de pulmó, i que han de rebre tractament quirúrgic, poden beneficiar-se amb aquesta tècnica menys dolorosa, que redueix el temps d'estada a l'hospital i que millora la recuperació del pacient. Els que presenten tumors grans s'han de seguir operant amb cirurgia oberta.

El Servei de CTO conjunt HJ23/Bellvitge està format per tres especialistes: Dr. Pau Rodríguez, Dra. Gabriela Rosado i Dra. Anna Ureña, liderats pel Dr. Escobar, cap de servei de l’Hospital de Bellvitge. Tots ells han rebut formació a l’Hospital Universitari de Bellvitge i han complementat la preparació a l'Institut Mutualiste Mountsouris de París i també en altres centres de cirurgia experimental nacionals.

Els professionals afirmen que es necessiten uns «aparells específics» per realitzar aquesta tècnica. Es tracta de «tecnologia avançada i material especialment dissenyat per treballar per mínimes incisions». Els cirurgians expliquen que «amb aquest procediment es millora el control del dolor, la rehabilitació del pacient i s’assoleix una més ràpida recuperació del pacient per a la seva incorporació a les activitats de la vida diària».

Des del mes d'abril de 2016, l'equip de cirurgia toràcica del Joan XXIII ha realitzat 80 intervencions de càncer de pulmó per via toracoscòpica, que representen el 70% de les intervencions de càncer de pulmó. L’Hospital Joan XXIII és l’únic centre sanitari de la província que realitza aquesta tècnica per a aquestes intervencions.

tracking