Diari Més

Policial

Detinguts quatre empleats d'un cementiri per robar joies als cadàvers

Els investigadors van poder determinar que els fets es produïen quan es realitzava l'exhumació dels cadàvers per tal de ser enviats a l'ossari general

Durant tots aquests anys haurien obtingut uns 11.000 euros de benefici entre or i joies.

Detinguts quatre empleats d'un cementiri per robar joies als cadàversGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a Oviedo a quatre oficials del cementiri municipal, acusats d'un delicte d'apropiació indeguda continuada i profanació de cadàvers. La investigació va començar quan els agents van ser alertats que alguns treballadors del cementiri s'haurien apropiat durant anys dels efectes personals dels difunts.

Els agents van concloure que aquests delictes eren comesos alCementerioMunicipalde ElSalvador, Oviedo, per part d'alguns dels treballadors de l'empresa funerària concessionària del cementiri municipal. Van poder determinar que els fets es produïen quan es realitzava l'exhumació dels cadàvers per tal de ser enviats a l'ossari general.

Fonts de l'empresa que gestiona el cementiri han assegurat que quan es produeix aquesta exhumació es fa davant els familiars dels difunts, als quals s'entreguen els efectes personals mitjançant un 'rebut'. En els casos que no hi acudeixen els familiars, els oficials han d'enviar els objectes a la funerària, que s'encarrega de la seva entrega als familiars.

Els investigadors van determinar que els oficials feia anys s'apropiaven de medalles, anells i braçalets, tot i que han assegurat que la majoria dels efectes sostrets eren fundes dentals i peces dentals d'or, que venien en establiments de compravenda. Durant tots aquests anys haurien obtingut uns 11.000 euros de benefici entre or i joies.

La investigació ha estat realitzada pel Grup de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Brigada de la Policia Judicial de Prefectura Superior d'Astúries. Els quatre oficials de la funerària han estat portats declarar i després posats en llibertat amb càrrecs.

tracking