Diari Més

Els estibadors internacionals se sumen a la defensa dels drets civils catalans

L’IDC es solidaritza amb els estibadors catalans que es neguen a treballar als vaixells ocupats per la Policia Nacional

Els estibadors barcelonins van decidir no operar als vaixells que acullen policia estatal.

Els estibadors internacionals se sumen a la defensa dels drets civils catalansACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La causa catalana a favor del referèndum de l’1 d’octubre i, en especial, en defensa dels drets civils catalans continua sumant recolzament internacional després de la intervenció de l’estat. Un dels últims en mostrar aquest suport ha estat el Consell Internacional d’Estibadors (IDC), que aplega prop de 110 mil treballadors de ports d’arreu del món.

Després que els estibadors de Barcelona es neguessin a operar els creuers flotats per a acollir agents de la Policia Nacional i la Guardia Civil, l’IDC es va sumar a la causa dels seus companys catalans. A més, en un comunicat, van mostrar el seu rebuig per la «suspensió de facto de l’autogovern a Catalunya, les detencions i registres de la Policia Nacional i la Guardia Civil en seus governamentals i la retenció per part de l’Administració de l’Estat dels comptes de la Generalitat».

Al tractar-se d’una institució d’abast internacional, l’IDC es compromet a fer arribar la seva preocupació pels darrers fets ocorreguts a Catalunya a la Comissió Europea.

tracking