Diari Més

Judicial

Una jutgessa ordena sessions de reeducació a un nen de 14 que va amenaçar la seva xicota

Aquest procés de reeducació pretén redirigir el menor a una conducta que eviti que mantingui aquest tipus d'actitud delictiva en un futur

L'equip tècnic del Jutjat de Menors de Lugo ha considerat que aquesta és una sentència més educativa.

Una jutgessa ordena sessions de reeducació a un nen de 14 que va amenaçar la seva xicotaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el maig de 2017, un noi de 14 anys de Galícia va rebre una sentència del Jutjat de Menors en el qual se li imposava la prohibició a acostar-se a menys de 10 metres de la menor de 13 anys que havia sigut la seva xicota fins feia poc. Tampoc podia comunicar-se amb ella. Segons el relat publicat a diversos mitjans, els dos adolescents havien sortit junts, fins que la noia va decidir posar fi a la seva relació. L'adolescent no va encaixar bé la ruptura, i va començar a escriure missatges amenaçadors a la noia.

La Fiscalia de Menors proposava un any de llibertatvigilada al menor, dos anys d'allunyament, i deixava en mans de l'equip tècnic la possibilitat que fos sotmès a un tractament psicològic.

Finalment, el passat dijous, el jove va acceptar deu mesos d'assistència a un centre de dia per menors, sotmetre's a un tractament psicològic i allunyar-se de la noia a més de 50 metres durant dos anys.

L'equip tècnic ha considerat que aquesta és una sentència més educativa. El menor participarà en xerrades sobre el respecte i la violència masclista. Aquest procés de reeducació pretén redirigir el menor a una conducta que eviti que mantingui aquest tipus d'actitud delictiva en un futur.

tracking