Diari Més

Successos

Una polsera homeopàtica provoca una intoxicació per plom a una nena de 9 mesos

Algunes peces de la polsera contenien un índex de plom (17.000 ppm) molt superior al límit recomanat (100 ppm) pel Govern dels EUA

Imatge de la polsera.

Una polsera homeopàtica provoca una intoxicació per plom a una nena de 9 mesosCenters for Disease Control and Prevention

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha fet públic el Centre pel Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units mitjançant un Informe Setmanal, una nena de 9 mesos de Connecticut ha patit una greu intoxicació a causa del plom d'una polsera homeopàtica que li havien regalat els seus pares.

Les anàlisis han demostrat que la menor patia una anèmiamicrocíticai que tenia un nivell de plom en sang vuit vegades superior al límit saludable. Mentre el centre mèdic intentava determinar què havia pogut intoxicar la menor, els pares van informar que la seva filla sempre portava una «polsera homeopàtica curativa amb hematites magnètiques». Li havien comprat en una fira local i la nena s'havia acostumat a mossegar-la.

L'anàlisi del Departament de Salut de Manchester va revelar que algunes peces de la polsera contenien un índex de plom (17.000ppm) molt superior al límit recomanat (100ppm) pel Govern dels Estats Units. Les autoritats nord-americanes no han pogut trobar al proveïdor de la polsera.

«Els alts nivells de plom en sang dels nens produeixen problemes cognitius. El plom redueix el coeficient intel·lectual dels nens i és més probable que mostrin un comportament criminal», ha assegurat el president del Departament de Medicina Ambiental de la Universitat deNewYork.

tracking