Diari Més

Judicial

El jutge arxiva la causa contra dos joves per cremar fotos del Rei

Estaven acusats d'haver cremat la fotografia del rei Felip VI durant un concert celebrat el 30 de desembre del 2016 a Palma amb motiu de la Diada

Imatge de la façana exterior de l'edifici de l'Audiència Nacional a Madrid.

El jutge arxiva la causa contra dos joves per cremar fotos del ReiGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha arxivat la causa oberta contra dos joves per un delicte contra la Corona després d'haver cremat la fotografia del rei Felip VI durant un concert celebrat el 30 de desembre del 2016 a Palma amb motiu de la Diada.

Així ho ha acordat el magistrat després que la Fiscalia hagi demanat el sobreseïment de la causa en no poder determinar a qui corresponia la imatge cremada. La causa contra Jaume Mateu i Enric Alcover es va obrir per una denúncia de la Fiscalia en base a les imatges de la crema de la fotografia en les quals apareixen els investigats i havent-se publicat aquestes imatges en la premsa local de Palma i en pàgines de Twitter.

En l'acta, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 assenyala que s'han practicat les diligències interessades pel Ministeri Fiscal que han estat possibles, excepte la sol·licitada a Twitter, en relació als arxius de vídeo publicats «atès que aquesta companyia ha comunicat que no respondrà la sol·licitud efectuada pel Jutjat donada la naturalesa del delicte investigat».

El jutge apunta en l'acta que ha acordat l'arxivament de la causa després que el ministeri fiscal hagi sol·licitat el sobreseïment de la causa «en no estar suficientment justificada la seva perpetració» davant la mala qualitat de les imatges obtingudes de Twitter que es contenen al CD aportat per la policia. Per tant, el magistrat afegeix que aplica el previst a la Llei d'Enjudiciament Criminal quan la Fiscalia i l'acusador particular sol·liciten el sobreseïment.

tracking