Diari Més

Televisió

Operación Triunfo torna a l'octubre amb Roberto Leal al capdavant

Els productors asseguren que aquesta edició s'adaptarà a l'actualitat i que serà més interactiva, tot i que el funcionament en general continuarà igual

D'esquerra a dreta Manuel Martos, Joe Pérez-Orive, Roberto Leal, Noemí Galera i Monica Naranjo durant la presentació del concurs al Festival de Televisión de Vitoria FesTVal.

Operación Triunfo torna a l'octubre amb Roberto Leal al capdavantEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Operación Triunfotorna a l'octubre a la graella de la 1 de TVE amb la intenció de reeditar l'èxit assolit fa 16 anys i fer saltar a la fama a nous cantants, com al seu moment va fer amb David Bisbal,Chenoai David Bustamante. El director general deGestmusic,TinetRubira, és conscient, no obstant això, que «el públic no donarà un xec en blanc»: «Ens donarà el benefici del dubte a la primera gala i a partir d'aquí ens l'haurem de guanyar», ha dit durant la presentació del concurs de talents al Festival de Televisió de Vitòria (FesTVal).

«No defraudarem, encara que les expectatives són altes», ha reconegut la directora d'entreteniment de TVE,ToñiPrieto. Rubira ha avançat que 'OT', que es va emetre per última vegada fa sis anys a Telecinco, no estarà «ancorat al passat»; els seus continguts s'adaptaran al 2017 i, a més de ser més interactiu, s'actualitzarà el repertori musical per fer-lo «divers i compensat». No obstant això, es mantindrà l'esquema general de funcionament, amb una acadèmia on els concursants rebran formació de professors d'«alt nivell» i cada setmana interpretaran un tema en una gala en directe.

Un jurat de quatre membres assenyalarà a quatre concursants, la continuïtat dels quals penjarà d'un fil. Els professors en salvaran un, els companys un altre, i els dos restants seran els nominats entre els quals hauran de triar els espectadors. Encara que el funcionament bàsic és similar al format original, canviaran els rostres visibles del programa. Així el presentador serà Roberto Leal, que compaginarà el concurs amb el seu treball al capdavant de «España directo» (TVE); la directora de l'acadèmia on es formaran els concursants, Noemí Galera; i el seu director musical, ManuelGuix.

El jurat estarà compost per la cantant i productora Mónica Naranjo, l'especialista en màrqueting, música i drets d'autor, Joe Pérez-Orive, i el productor executiu i director artístic d'UniversalMusic, Manuel Martos, fill del cantant Raphael. El quart membre del jurat serà rotatori i en alguna ocasió podrà ser un participant d'edicions anteriors. Un altre dels aspectes que es manté és el xat posterior a la gala, en el qual els concursants contestaran en directe a les preguntes que els espectadors els facin arribar a través de les xarxes socials.

El procés de selecció dels concursants, al que es van presentar gairebé 10.000 persones, encara no ha conclòs. En aquesta última fase queden 83 aspirants, una xifra que encara ha de reduir-se per a finals de mes fins als 18 que cantaran en la gala inicial, en la qual dos seran eliminats. D'aquesta manera, només 16 persones entraran a l'acadèmia. El que s'erigeixi guanyador després de 14 programes en directe rebrà un premi en metàl·lic de 100.000 euros.

A més, la directora d'entreteniment de TVE no ha descartat que el guanyador, i fins i tot un altre concursant, representi a Espanya a Eurovisió, com ja va fer Rosa el 2002 després de guanyar la primera edició.

El jurat, per la seva banda, espera que els concursants els «sorprenguin», que arribin «amb ganes d'aprendre» i mantinguin «certa innocència». En definitiva, seran «els petits detalls» els que inclinin la balança, perquè estan convençuts que tots tindran «grans veus», i que la diferència la marcarà aquell que tingui «màgia o química».

tracking