Diari Més

Successos

Enterren una dona de 99 anys que va comprar fa vint anys el seu propi taüt

El va guardar al menjador de casa seva i, fins i tot, va arribar a fotografiar-s'hi dins per saber com quedaria

Josefa era coneguda al poble com Fina de Rivera.

Enterren una dona de 99 anys que va comprar fa vint anys el seu propi taütPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les restes mortals deJosefaRegorebran sepultura aquest divendres aGuitiriz, Lugo, en un taüt que la mateixa dona, que va morirals 99 anys, va guardar durant gairebé dues dècades al menjador de casa seva. Fins i tot va arribar a fotografiar-s'hi dins per saber com quedaria el dia del seu enterrament.

El propietari de la funerària, José MaríaTeixido, va explicar queJosefa, coneguda al poble com Fina de Rivera, vivia prop del seu negoci i fa aproximadament uns vint anys, després que ells mateixos s'haguessin encarregat de l'enterrament del seu marit, va entrar un dia a l'establiment i els va comentar que volia «comprar el seu propi taüt».

«Era una dona molt divertida, molt peculiar, amb la qual teníem molta confiança», va dirTeixido, qui va reconèixer que, en un primer moment, es van negar a vendre-li el taüt. Al final, va explicarTeixido, «va aconseguir convèncer a un fuster local» i «nosaltres, a través d'una de les empreses que ens subministra els fèretres, vam aconseguir el tapís interior», que va ser col·locat «per un dels nostres empleats».

Després, la mateixa Fina va contractar els serveis d'un fotògraf i es va fotografiar a l'interior de la caixa, per tenir idea de la presència que tindria en el moment del seu trànsit final. L'empresari explica que també va voler redactar, «fa uns quinze anys», la seva pròpia esquela, amb indicacions detallades sobre els autocars que traslladarien els veïns fins a l'església de SantaMariñadeGuitiriz, on s'oficiarà el seu funeral.

tracking