Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Driss Oukabir recorre el seu ingrés a la presó pels atemptats de Catalunya

Durant l'interrogatori va confessar que havia llogat dues furgonetes que es van usar per l'atemptat, però pensat que eren per una mudança

Imatge de Driss Oukabir difosa per la policia.

La defensa de Driss Oukabir demanarà llibertat provisional i li recomanarà no declararACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Driss Oukabir, un dels quatre detinguts pels atemptats de Catalunya, ha recorregut davant l'Audiència Nacional el seu ingrés a la presó el passat dia 22 per la seva vinculació amb els actes terroristes perpetrats la setmana passada. Oukabir és la persona al nom de la qual es va llogar la furgoneta usada pels terroristes en l'atemptat de la Rambla de Barcelona, que va deixar un balanç de 16 víctimes mortals -l'última va morir diumenge per les ferides sofertes- i un centenar de ferits.

Driss va ser el primer dels quatre detinguts pels Mossos d'Esquadra, el mateix dia en el qual es van perpetrar els atemptats, el passat dia 17, i després d'ingressar a presó preventiva dimarts passat, aquest dilluns la seva defensa ha presentat un recurs a l'Audiència Nacional en què sol·licita la seva sortida de la presó, segons han informat fonts jurídiques.

Oukabir, de 28 anys i origen marroquí, és un dels dos investigats als quals el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va enviar a la presó la setmana passada per la seva vinculació amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambril. L'altre va ser l'únic supervivent per l'explosió d'Alcanar.

Durant el seu interrogatori, Oukabir, germà d'un dels terroristes abatuts a Cambrils, va reconèixer que va llogar dues furgonetes que van ser utilitzades pels terroristes però que ho va fer pensant que eren per fer una mudança i es va desvincular de la cèl·lula gihadista, ja desarticulada. En un primer moment va dir als Mossos que el seu germà petit, Moussa, podria haver-li robat la seva documentació per llogar les furgonetes per por. A més, va negar tenir cap coneixement que l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, mort a la casa d'Alcanar, estigués adoctrinant joves del poble.

Segons la investigació, Driss Oukabir va adquirir dos bitllets d'avió per als passats dies 12 i 13 en un locutori, el propietari del qual ha quedat en llibertat. Quan va declarar davant del jutge Andreu, Oukabir, amb aspecte descurat i cansat, es va mostrar preocupat per la presó a la qual aniria i per si allà correria perill, segons van detallar fonts jurídiques.

No és la primera vegada que ingressa a la presó, perquè el 2012 va passar un mes a la presó de Figueres, en qualitat de preventiu, acusat d'un delicte d'abusos sexuals.

tracking