Diari Més

Societat

El 112 lamenta que no s'hagi reconegut la seva tasca en els atemptats de Barcelona i Cambrils

Els gestors es mostren «indignats» per ser l’únic cos operatiu d’emergències que no ha rebut un agraïment formal i demanen «un mínim reconeixement»

Pla tancat de la torre de l'edifici 112 de Reus, al Baix Camp. Imatge del 8 de setembre de 2016

Zona Franca, Emergències, Jordi Jané, llengües, 112, idiomes, CAT112, Interior, Reus, trucades, consellerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’Emergències 112 ha lamentat en un comunicat que no s’hagi reconegut la tasca que ha dut a terme en relació als atemptats de Barcelona i Cambrils. De fet, els gestors d’aquest servei es mostren «indignats» per ser l’únic cos operatiu d’emergències que no ha rebut cap agraïment formal per part de la Generalitat, el CAT 112 ni del Grupo Norte –empresa que ha subrogat el servei-, així com tampoc per part de les autoritats ni dels mitjans de comunicació.

El 112 sosté que el seu exercici davant els atacs terroristes del passat dijous i divendres a la matinada ha estat «excepcional i immillorable», ja que s’han enfrontat a una situació nova per la qual no han rebut cap formació i a la qual han respost «molt satisfactòriament». Apunten que diversos gestors es van incorporar a la feina voluntàriament en el seu dia lliure i es van activar gestors que estaven de guàrdia i de reserva, a més d’haver altres treballadors que va avançar i allargar la seva jornada. Una resposta que titllen de «solidària i exemplar».

El conjunt d’empleats exposa que «en cap moment s’ha mencionat el 112 per la resposta que hem donat intentant estar a l’alçada de la situació». Expliquen que han atès trucades de tot tipus: testimonis, familiars, amics, afectats. També asseguren que han hagut de donar suport a persones «que estaven confinades a les Rambles i trucaven amb atacs de pànic demanant que no els pengéssim i parléssim amb elles». En aquest sentit, asseguren que hi ha hagut gestors que han quedat realment afectats i no han rebut cap tipus de suport psicològic.

Per últim, Emergències 112 denuncia que han estat convidats a l’acte que es va celebrar ahir 24 d’agost i a la manifestació d’aquest dissabte 26 d’agost a Barcelona perquè «un encarregat va mostrar la seva disconformitat amb el tracte rebut mitjançant un escrit», el qual es va respondre amb la invitació a aquests esdeveniments.

Davant tots aquests fets, el servei demana «un mínim reconeixement» tant a la funció que fan com als gestors que hi treballen dia a dia.

tracking