Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Driss Oukabir va anar a judici per maltractament tres dies abans dels atemptats

Va ser detingut el 23 de juliol i el jutjat d'instrucció de Ripoll va dictar una ordre d'allunyament de la seva parella

Imatge de Driss Oukabir difosa per la policia.

La defensa de Driss Oukabir demanarà llibertat provisional i li recomanarà no declararACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Driss Oukabir, un dels membres de la cèl·lula terrorista que està en presó preventiva, va anar a judici ràpid a Ripoll (Ripollès) per maltractar la seva parella tres dies abans dels atemptats, sense conformar-se amb la pena que sol·licitava la Fiscalia, pel que serà jutjat finalment al febrer pròxim.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Oukabir, de 28 anys, va ser detingut el passat 23 de juliol per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar i l'endemà va passar a disposició del jutjat d'instrucció de Ripoll, que va dictar una ordre d'allunyament de la seva parella.

Malgrat que la seva dona no va mantenir l'acusació contra ell, la Fiscalia va portar Oukabir a un judici ràpid en el qual li va oferir una rebaixa de la pena que li correspondria per maltractament, si es conformava amb la mateixa i acceptava els fets que se li imputaven.

El presumpte membre de la cèl·lula terrorista, no obstant això, no va acceptar l'acord -pel que hauria estat condemnat en sentència ferma per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar-, pel que la jutge de Ripoll l'ha enviat a judici el mes de febrer vinent, al jutjat penal número 2 de Girona.

Oukabir, germà d'un dels terroristes abatuts en l'atemptat de Cambrils (Baix Camp), es troba en presó preventiva des de dimecres passat, acusat de forma part de la cèl·lula que va perpetrar els atacs a Barcelona i Cambrils (Baix Camp), a la qual suposadament va llogar les furgonetes.

Precisament, Oukabir va esgrimir la seva detenció per justificar el viatge de nou dies que va fer a principi de mes al Marroc davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, al qual va dir que havia hagut d'anar-se'n al país magribí per l'ordre d'allunyament de la seva parella que pesava sobre ell.

El suposat membre de la cèl·lula terrorista va passar el 2012 un mes a la presó de Figueres (Alt Empordà) com a pres preventiu, acusat d'un delicte d'abusos sexuals.

tracking