Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

L'imam de Ripoll «tenia una autèntica base logística» a Bèlgica, segons la premsa belga

El diari 'La Dernière Heure' assegura que el cervell dels atemptats té família a Vilvorde

Abdelbaki Es Satty, l'imam de Ripoll.

Els Mossos tenen «indicis sòlids» que l'imam de Ripoll va morir a AlcanarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informacions publicades pel diari belga ‘La Dernière Heure’, els vincles entre l’imam Abdelbaki Es Satty i Bèlgica anaven més enllà de viatges puntuals entre Brussel·les i Barcelona. «A Bèlgica no estava sol, perdut com un turista a la recerca de nous horitzons. Ell tenia la seva base logística a casa nostra. Una base ben situada a Vilvorde», s’assegura el rotatiu en un article publicat aquest dijous. Després de les revelacions fetes el cap de setmana passat per l’alcalde de Vilvorde, Hans Bonte, sobre la presència l’any passat a Bèlgica de l’imam Es Satty, la premsa belga es fa ara ressò sobre els vincles de l’imam amb el país.

Segons el text, la família de l’imam espanyol vivia a Bèlgica: «Era a casa el seu cosí, amb residència a Vilvorde, on l’imam s’allotjava regularment durant les seves visites». D’acord amb informacions publicades per La Dernière Heure’, a més d’intentar fer-se un lloc a la mesquita de Diegem, Es Satty hauria intentat també reclutar futurs terroristes a Bèlgica.

Segons el diari ‘La Libre’, la investigació se centra ara a concretar els aspectes relacionats amb la seva estada i viatges a Bèlgica. «És la policia judicial d’Anvers qui n’està al capdavant, a petició de la Fiscalia. I sembla que les connexions entre l’imam, la seva família a Bèlgica i la resta serien cada vegada més evidents a ulls dels investigadors», afirma el text. Per la banda del ministeri públic, però, es limiten a declarar que la investigació segueix en curs, cita el diari.

tracking