Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

El gihadista espanyol que amenaça Espanya al vídeo d'Estat Islàmic és de Còrdoba

Ara viu a Síria, a una zona controlada per Estat Islàmic, i podria haver estat pare

Abu Lais Al Qurdubi en un fotograma del vídeo d'EI.

El gihadista espanyol que amenaça Espanya al vídeo d'Estat Islàmic és de CòrdobaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abu Lais AlQurdubi és el nom de gihadista que apareix al vídeo difós per Estat Islàmic, amb la cara descoberta i parlant en castellà, i que amenaça Espanya al mateix temps que alaba els atemptats perpetrats a Barcelona i a Cambrils. Segons publica la Vanguàrdia, Al Quirdubi (El cordobés en àrab) és un jove espanyol de 22 anys que va néixer a Còrdoba amb el nom de Muhammad Yasin Ahram Pérez.

El noi ara viu a Síria, a la província deDeir Ez-zor, al nord-est del país i controlada, gairebé en la seva totalitat, per Estat Islàmic. Segons l'article del rotatiu, el fet que ara el seu nom sigui 'Abu Lais' pot suposar que ha tingut un fill, ja que en la cultura musulmana, els homes que són pares passen a dir-se Abu (pare en àrab) seguit del nom del seu primer fill, en aquest cas Lais.

Al Qurdubi es va fer popular a la premsa espanyola l'any 2014 perquè la seva mare, la malaguenya Tomasa Pérez, havia decidit viatjar al 'Califat' amb els seus sis fills, Muhammad entre ells. El pare de la família, el marroquíAbdelah Ahram, està complint una condemna de deu anys a la presó a Tànger per vincles amb el radicalisme islàmic.

tracking