Diari Més

ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

Driss Oukabir, a la presó des de dimarts, rep amenaces dels presos i demana protecció

Els funcionaris de la presó de Soto del Real, a Madrid, han reclòs Oukabir en una unitat d'aïllament

Imatge de Driss Oukabir difosa per la policia.

La defensa de Driss Oukabir demanarà llibertat provisional i li recomanarà no declararACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Driss Oukabir, un dels dos detinguts per la seva relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils que ha ingressat a presó, ha rebut amenaces dels altres presos i ha demanat protecció, segons informa el diari El País. Oukabir està a la presó des de dimarts, quan hi va ingressar després de declarar davant el jutge a l'Audiència Nacional. El jove de 28 anys va afirmar que ell havia llogat la furgoneta que es va utilitzar per l'atropellament massiu de la Rambla, però es pensava que seria usada per una mudança, i se liimputen els delictes d'integració en organització terrorista, assassinat i lesions.

El País explica que Oukabir va ingressar a la presó «molt espantat», i que els altres presos li van cridar, des de les finestres, «te vamos a rajar cuando salgas al patio», i «puto terrorista de mierda». Els funcionaris han reclòs a Oukabir en una unitat d'aïllament.

Oukabir, resident a Ripoll, va declarar dijous, just després de ser arrestat a la mateixa localitat, que el seu germà Moussa -un dels cinc terroristes abatuts a Cambrils- li havia robat la documentació per llogar la furgoneta. Després va canviar la versió i va admetre que va ser ell qui va llogar el vehicle, però pensant-se que era per traslladar mobles a un pis on es mudaven tres dels membres de la cèl·lula.

tracking