Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

S'enduen caixes amb documentació dels escorcolls al pis de Vilafranca i el locutori de Ripoll

L'actuació coincideix amb la prorroga de 72 hores més de detenció que el jutge Andreu ha dictat pel propietari del locutori, Salah El Karib

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien la porta d'un locutori de Ripoll.

Mossos registren un pis de Vilafranca i un locutori de RipollACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han finalitzat aquesta matinada els registres que portaven a terme en un pis de Vilafranca del Penedès i en un locutori de Ripoll relacionats amb la investigació dels atemptats gihadistes perpetrats dijous passat a Catalunya.

Segons han confirmat a Efe fonts de la investigació, d'aquests registres policials s'han portat diverses caixes amb documentació no especificada i que ara es procedirà a analitzar.

El pis de Vilafranca estava situat a la confluència dels carrers Ignasi Iglesias i el carrer Montblanc, que van ser acordonades pels Mossos d'Esquadra mentre es realitzava l'escorcoll.

Aquest habitatge de Vilafranca està situada a pocs quilòmetres del lloc on abans-d'ahir els Mossos van abatre, en una vinya de Subirats, Younes Abouyaaqoub, considerat com l'autor de l'atropellament massiu a Barcelona.

A Ripoll, els Mossos han registrat el locutori d'un dels detinguts per la seva presumpta implicació en els atemptats, Salah El Karib, que ahir va declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

Per a Salah El Karib, de 34 anys i que regenta aquest locutori, el jutge va decidir prorrogar la seva detenció durant 72 hores més fins que s'aclareixi la seva participació en els fets amb la pràctica de més diligències.

El jutge Fernando Andreu va enviar ahir a la presó sense fiança a dos dels quatre detinguts la setmana passada després de prendre'ls declaració durant tot el dia.

En l'ordre de presó, el magistrat va enviar a la presó Mohammad Houli Chemlal, el presumpte terrorista de 21 anys que va quedar ferit en l'explosió del xalet d'Alcanar (Montsià), i Driss Oukabir, amb el nom del qual es va llogar una furgoneta usada pels terroristes.

Per a Salah El Karib va prorrogar la seva detenció durant 72 hores més i va deixar en llibertat provisional Mohammad Aallaa, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de Sadi Aallaa, abatut a Cambrils, «ja que els indicis existents sobre la seva presumpta col·laboració amb el grup investigat no són prou sòlids»

tracking