Diari Més

Atemptats a Cambrils i Tarragona

Estat Islàmic amenaça Espanya amb un vídeo i alaba els autors dels atemptats

Al vídeo titulat 'La conquesta de Barcelona' l'organització terrorista demana «a Al·là que accepti als nostres germans que han dut a terme la conquesta de Barcelona»

Pla mig del conductor de la furgoneta que va fer l'atropellament massiu a les Rambles, Younes Abouyaaqoub, difosa pels Mossos d'Esquadra.

atropellament mortal, Rambla, Rambles, Barcelona, atemptat, Cambrils, Younes AbouyaaqoubACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha publicat un vídeo en el qual lloa als «germans» que van dur a terme els atemptats a Catalunya i amenaça a Espanya amb què, si no es retira de la coalició internacional, seguirà cometent atacs en territori espanyol.

En un vídeo titulat 'La conquesta de Barcelona' difós a la xarxa de missatgeriaTelegram, l'autenticitat del qual no ha pogut ser verificada, l'organització terrorista demana «a Al·là que accepti als nostres germans que han dut a terme la conquesta de Barcelona». En l'enregistrament apareixen dos terroristes parlant espanyol en el qual lloen als autors dels atemptats a Catalunya.

«La guerra contra nosaltres continua fins al dia del judici», assegura un dels jihadistes amb uniforme militar mentre que l'altre porta un passamuntanyes. Aquest individu continua dient que, «si no es pot fer lahijra(emigració) a l'Estat Islàmic, la jihad no té fronteres», per la qual cosa «feu la jihad on estigueu,inshallah(si Déu vol), Al·là estarà complagut amb vosaltres».

«Espanyols, us oblideu de la sang vessada dels musulmans durant la inquisició espanyola. Venjarem la vostra matança (..) que s'està fent contra l'Estat Islàmic», doncs «amb el permís d'Al·là, Al Andalustornarà a ser el que va ser, la terra del califat», afirma aquest terrorista al final de la cinta.

Al vídeo, de gairebé tres minuts, hi ha nombroses imatges en les quals apareix el rei d'Espanya i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, entre d'altres, durant l'homenatge a les víctimes dels atemptats.

A més dels jihadistes hispanoparlants, una veu en off en àrab adverteix, mentre apareixen imatges de recurs de l'atropellament a Barcelona amb les víctimes, que si Espanya no es retira de l'aliança internacional, liderada pels Estats Units i que lluita contra Estat Islàmic a Síria i l'Iraq, i «deixa de fer la guerra, mai us deixarem tranquils». La veu en àrab, que s'entremescla amb càntics en francès i àrab, indica: «Que sapigueu que a la casa dels croats no existeixen els innocents». Insisteix que, si es realitzen aquests atacs contra els civils, és perquè «és més dolorós».

A la cinta, on es mostren imatges sobretot de les cadenes internacionals retransmetent l'atemptat de Barcelona, s'afirma: «Si els opressors tanquen les portes de l'emigració, obriu les portes de la jihad».

Estat Islàmic va reivindicar dijous passat l'atemptat de Barcelona poques hores després i va assenyalar que «soldats de l'Estat Islàmic» havien perpetrat l'atac, sense cap referència al de Cambrils, on va morir una persona.

Dissabte passat, l'organització terrorista va assumir «oficialment» l'autoria a través d'un ampli comunicat, en el qual va reivindicar també el de Cambrils, i va apuntar que els atacs a Catalunya s'havien realitzat contra els «jueus i croats».

tracking