Diari Més

Atemptats de Barcelona i Cambrils

Mossos registren un pis de Vilafranca i un locutori de Ripoll

El pis de Vilafranca es troba a pocs quilòmetres del lloc on dilluns els Mossos van abatre a Younes Abouyaaqoub

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien la porta d'un locutori de Ripoll.

Mossos registren un pis de Vilafranca i un locutori de RipollACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra estan fent registres en un pis de Vilafranca del Penedès i en un locutori de Ripoll, relacionats amb la investigació dels atemptats gihadistes perpetrats dijous passat a Catalunya. Així ho han confirmat fonts de la investigació, que concretament parlen d'«entrades» policials als dos immobles de les localitats catalans.

Les fonts consultades no han volgut donar més detalls de l'operatiu i veuen difícil que ho facin les pròximes hores per protegir la investigació.

El pis de Vilafranca es troba a pocs quilòmetres del lloc on dilluns els Mossos van abatre, en una vinya de Sant Sadurní d'Anoia, a Younes Abouyaaqoub, l'autor de l'atropellament massiu a Barcelona. També cal recordar que diversos dels detinguts o morts de la cèl·lula gihadista han residit a Ripoll, on els Mossos han entrat en un locutori.

En tot cas, aquests registres es produeixen poc després que els quatre detinguts en relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, que van causar 15 víctimes mortals, hagin prestat declaració davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu. La Fiscalia ha demanat presó sense fiança per a tots ells, cosa que haurà de decidir ara el magistrat.

Els presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats que van acabar amb la vida de 15 persones han comparegut, sota secret de sumari, davant del jutge i quatre fiscals de l'Audiència: l'encarregada del cas, Ana Noé; la coordinadora de gihadisme, Dolores Delgado; el fiscal en cap, Jesús Alonso; i el tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo.

La Fiscalia els atribueix delictes d'integració en organització terrorista, assassinat terrorista a tots ells inicialment, estralls terroristes i tinença d'explosius.

tracking