Diari Més

Atemptats a Barcelona i Cambrils

La defensa de Driss Oukabir demanarà llibertat provisional i li recomanarà no declarar

Argumentarà que no hi ha risc de fugida i que el detingut te domicili estable

Imatge de Driss Oukabir difosa per la policia.

La defensa de Driss Oukabir demanarà llibertat provisional i li recomanarà no declararACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocada d’ofici de la defensa de Driss Oukabir, el primer detingut pels Mossos en relació als atemptats de La Rambla i Cambrils, recomanarà al seu client no declarar i demanarà al jutge de l’Audiència Nacional, Fernando Andreu, que decreti llibertat provisional per al seu client, segons ha avançat la pròpia advocada, Begoña Garcés. Oukabir és el germà de Moussa Oukabir, un dels terroristes abatuts pels Mossos a Cambrils. Garcés assegura que demanarà la llibertat provisional de Driss adduint que no hi ha risc de fugida acreditat, que té nacionalitat espanyola i domicili estable, i en tot cas proposarà al jutge que estableixi mesures cautelars com l’obligació de comparèixer davant el magistrat o a una comissaria cada quinze dies.

Els detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils han arribar a l’Audiència Nacional en règim d’incomunicació i, en aplicació de la Llei antiterrorista no han pogut disposar d’un advocat d’ofici fins la seva compareixença davant el jutge, que es produeix aquest dimarts. Les defenses tampoc han tingut accés a les diligències fins el moment en què es produeixen les declaracions, fet que motiva, segon la defensa, la recomanació de no declarar davant del jutge.

Driss Oukabir va ser detingut el mateix dijous pels Mossos d’Esquadra a Ripoll un cop els Mossos van constatar que la furgoneta utilitzada en l’atemptat a La Rambla havia estat llogada amb la seva documentació, que es trobava a la mateixa furgoneta. Suposadament en el moment de la detenció s’anava a lliurar als Mossos després de veure la seva fotografia als mitjans de comunicació. Driss, que tenia antecedents per tràfic de drogues i violència de gènere, havia tornat el 13 d’agost d’unes vacances al Marroc.

tracking