Diari Més

ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

Fiscalia demana presó per als quatre detinguts relacionats amb els atemptats

Se'ls atribueixen delictes d'integració en organització terrorista, assassinat terrorista, estralls terroristes i tinença d'explosius

Els quatre detinguts en relació amb els atemptats terroristes comesos el passat dijous a Barcelona i Cambrils: Mohamed Houli Chemlal, Mohammed Alla, Dris Oukabir y Salah El Karibes (d'esquerra a dreta), en el seu trasllat a l'Audiència Nacional des de Tres Cantos.

Els detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils arriben a l'Audiència NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre detinguts en relació amb la cèl·lula dels atemptats de Catalunya han acabat de declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, i la Fiscalia ha demanat presó sense fiança per a tots ells, cosa que haurà de decidir ara el magistrat.

Segons han informat fonts jurídiques, els arrestats han acabat de prestar declaració minuts abans de les sis de la tarda, després de ser conduïts a l'Audiència Nacional des de Barcelona i ser interrogats durant tot el dia.

Els presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils, que van acabar amb la vida de 15 persones, han comparegut sota secret de sumari davant del jutge i quatre fiscals de l'Audiència: l'encarregada del cas, Ana Noé; la coordinadora de gihadisme, Dolores Delgado; el fiscal en cap, Jesús Alonso; i el tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo.

Ara, el jutge Andreu haurà de decidir sobre les mesures demanades per la Fiscalia, que els atribueix delictes d'integració en organització terrorista, assassinat terrorista a tots ells inicialment, estralls terroristes i tinença d'explosius.

El primer a prestar declaració ha estat Mohammad Houli Chemlal, el terrorista de 21 anys que va quedar ferit en l'explosió del xalet d'Alcanar, i que ha assegurat que la cèl·lula pretenia atemptar en monuments de Barcelona, que l'imam es volia immolar, i que ha culpat aquest últim com a instigador dels fets.

També ha comparegut Driss Oukabir, originari de Marsella i a nom del qual es va llogar una furgoneta usada pels terroristes. Ha confirmat que ell va llogar dues furgonetes, però que es pensava que eren per fer una mudança.

Els altres dos detinguts són Mohammad Aallaa, de 27 anys, detingut a Ripoll i germà de Sadi Aallaa, abatut a Cambrils, i Salah El Karib, de 34 anys, que regenta un locutori i a qui la Policia relaciona amb Driss Oukabir.

Tots ells han declarat davant del jutge i estan acusats de ser membres de la cèl·lula que va perpetrar els atemptats, formada per almenys dotze terroristes, dels quals cinc van ser abatuts a Cambrils, almenys dos van morir en l'explosió de dimecres a l'habitatge d'Alcanar i l'últim, Younes Abouyaaqoub, va ser abatut dilluns pels Mossos després d'estar fugit des de dijous, quan va escapar-se després d'haver conduït la furgoneta que va protagonitzar l'atropellament massiu a Barcelona.

tracking