Diari Més

ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

Detingut al Marroc un butaner veí de Youness Abouyaaqoub a Ripoll

L'home s'ha arrestat a Casablanca després d'haver estat identificat durant el registre d'un domicili del carrer Raval de Ripoll

Pla mig del conductor de la furgoneta que va fer l'atropellament massiu a les Rambles, Younes Abouyaaqoub, difosa pels Mossos d'Esquadra.

atropellament mortal, Rambla, Rambles, Barcelona, atemptat, Cambrils, Younes AbouyaaqoubACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat marroquines han detingut en aquest país Hicham Ennadih, un home que va ser butaner i va residir al domicili de Ripoll on podria haver viscut o almenys tenir estada temporal Youness Abouyaaqoub, abatut dilluns pels Mossos d'Esquadra i presumpte autor de l'atemptat de Barcelona.

Fonts del ministeri de l'Interior han indicat que membres de la Direcció General de la Vigilància del Territori (DGST) han arrestat aquest home a Casablanca després d'haver estat identificat durant el registre d'un domicili del carrer Raval de la citada localitat gironina.

Ennadih, que té un germà que també treballava com a butaner, vivia al mateix edifici on es duu a terme el registre referit i va ser veí del que, segons tots els indicis, conduïa la furgoneta que va atropellar a la Rambla de Barcelona desenes de persones i va causar la mort a tretze, així com ferides a més d'un centenar. Amb la seva detenció, que s'ha produït dimarts, són tres les persones arrestades al Marroc després dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Un altre dels detinguts, en una intervenció de divendres passat, va ser arrestat a Nador acusat de fer apologia dels atemptats de Catalunya en les xarxes socials.

Segons sembla, aquest home va manifestar la seva intenció d'atemptar contra l'ambaixada d'Espanya a Rabat. Les forces de seguretat investiguen si aquesta manifestació obeeix a algun pla ja dissenyat o a una intenció no sustentada en una capacitat real per fer-ho, segons les mateixes fonts.

Un dia després, dissabte dia 19, va ser detingut a Ujda un altre home que, segons les primeres indagacions, tenia contactes amb Moussa Oukabir, un dels membres de la cèl·lula autora dels atemptats i que va morir abatut pels Mossos d'Esquadra a Cambrils. Moussa era germà de Driss Oukabir, que ha declarat a l'Audiència Nacional amb tres detinguts més per la seva presumpta participació en els atemptats, que han causat la mort a 15 persones i ferit més d'un centenar.

tracking