Diari Més

ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS

Detenen al Marroc a un cosí de Moussa i Driss Oukabir

És la segona persona que detenen al Marroc relacionada amb els atemptats

Moussa Oukabir

Busquen a Moussa Oukabir com a presumpte autor del atemptat de les Rambles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats marroquines han detingut a la localitat de Nador a N.O., cosí dels membres de la cèl·lula que va perpetrar els atemptats de Catalunya Moussa i Driss Oukabir, per un delicte d'exaltació del terrorisme. Segons han informat a Efe fonts de la investigació, es tracta del segon detingut al Marroc en relació amb aquesta cèl·lula gihadista.

L'arrestat és cosí dels germans Moussa i Driss Oukabir, el primer d'ells mort en ser abatut pels Mossos d'Esquadra en l'atemptat de Cambrils de divendres passat de matinada, i el segon detingut dijous després de l'atemptat de Barcelona, i que aquest dimarts declara a l'Audiència Nacional.

D'aquesta manera, són ja sis els arrestats en relació amb els atemptats de Catalunya, quatre d'ells a Espanya i dos més al Marroc, on encara prossegueix la investigació. Aquestes dues persones formarien així part del vessant internacional de la cèl·lula gihadista catalana, una de les línies d'investigació que segueixen els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Guàrdia Civil, encarregada de sol·licitar a d'altres països informació sobre els terroristes.

De fet, el ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb, ha informat aquest dimarts que els terroristes van viatjar a París menys d'una setmana abans dels atemptats, un viatge que va ser «extremadament ràpid» i les motivacions dels quals s'estan investigant per comprovar possibles connexions amb alguna cèl·lula. «Va ser un viatge d'anada i tornada extremadament ràpid», ha subratllat el ministre gal després d'indicar que havien anat a la capital francesa «a treballar» i que un radar va detectar, per un excés de velocitat, un Audi dels terroristes.

La cèl·lula també podria estar vinculada amb Bèlgica, ja que l'imam de Ripoll, que va morir dimecres passat en l'explosió al xalet d'Alcanar, on la cèl·lula preparava els atemptats, va viatjar diverses vegades (en alguna ocasió durant sis o set mesos) a la localitat belga de Vilvoorde, que es caracteritza per la gran quantitat de població salafista que alberga.

tracking