Diari Més

ATEMPTATS A CAMBRILS I BARCELONA

Els Mossos desvinculen dels atemptats el cotxe que va fugir d'un control a Barcelona

Posteriorment, a l'interior es va trobar una persona morta amb ferida d'arma blanca

El control policial ubicat a la sortida de la Diagonal, a l'alçada d'Esplugues, on un conductor va atropellar una agent dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos desvinculen dels atemptats el cotxe que va fugir d'un control a BarcelonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra desvinculen, de moment, el cotxe que dijous a la tarda va fugir d'un control policial a la sortida de Barcelona per la Diagonal, a l'interior del qual es va trobar posteriorment una persona morta amb ferida d'arma blanca, dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils.

Segons ha anunciat aquest divendres el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluis Trapero, els investigadors no han detectat de moment elements que vinculin el mort i el vehicle, que va atropellar una sergent de la policia catalana, amb els membres de la xarxa terrorista radicada a Alcanar que va perpetrar els dos atemptats.

La hipòtesi principal que estudien els investigadors és que el vehicle el conduïa una segona persona, amb el conductor habitual a la part posterior ferit greument d'arma blanca, i que, en comprovar la presència del dispositiu antiterrorista, es va saltar el control dels Mossos d'Esquadra envestint una sergent, a qui li va trencar la cama.

Pocs metres després, un agent va tirotejar el vehicle que, això no obstant, va poder prosseguir amb la seva fugida durant uns tres quilòmetres, fins a arribar a l'altura de l'edifici Walden de Sant Just Desvern (Baix Llobregat). Segons la investigació, el conductor del vehicle va fugir després d'abandonar el turisme, amb el seu propietari greument ferit als seients posteriors.

Quan els agents van arribar al lloc van comprovar que hi havia una persona al seu interior, si bé, davant l'amenaça terrorista van adoptar totes les mesures de precaució, pel temor que els podria estar esperant per atacar-los.

Finalment, els agents van comprovar que l'home, de nacionalitat espanyola i sense antecedents, havia mort. Malgrat que un moment van pensar que la causa de la mort eren els trets efectuats pels Mossos, l'autòpsia va determinar que havia mort per les greus lesions amb arma blanca que presentava.

Segons Trapero, amb la informació que estudien en aquests moments els investigadors no s'ha apreciat cap element que uneixi aquest episodi amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, ni amb els terroristes abatuts i detinguts, ni amb el lloguer de les furgonetes de la cèl·lula. Per aquest motiu, la policia catalana investiga aquest episodi de forma «paral·lela» al marge dels atemptats terroristes, segons Trapero.

tracking