Diari Més

Successos

La misteriosa desaparició de la periodista sueca Kim Wall a bord del UC3 Nautilus

El submarí es va enfonsar i les autoritats només han pogut localitzar el seu propietari, principal sospitós de la desaparició

Imatge de la periodista sueca, Kim Wall.

La misteriosa desaparició de la periodista sueca Kim Wall a bord del UC3 NautilusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una periodista sueca,KimWall, va desaparèixer dijous passat a bord del submaríUC3Nautilus, construït per l'enginyer i inventor PeterMadsen. L'estranya desaparició manté Dinamarca a l'expectativa que es resolgui el cas. Pel que sembla, el submarí es va enfonsar i les autoritats només han pogut localitzar el seu propietari.

La policia danesa va detenir el passat divendres aMadsen, principal acusat de la desaparició deWall. Les autoritats creuen que l'enfonsament del UC3Nautilusva ser provocat pel seu propietari i que a partir de les 17 hores de la tarda de dijous,Madsenva matar aKimIsabellFrerikaWall.

El submarí va sortir deRefshaleIslanddurant la tarda de dijous, a bord hi anavenMadseniWall. L'enginyer assegura que va deixar a la periodista a una illa pròxima, hores després d'embarcar. El xicot de la periodista va trucar a les autoritats, hores després, alertant queWallno havia tornat a casa. Tres vaixells de l'autoritat portuària, dos helicòpters i diversos vaixells privats, van iniciar la recerca del submarí.

Un dels participants en la recerca,KristianIsbak, ha explicat que van trobar aMadsenvestit amb roba militar, assegut a la torre del submarí mentre aquest flotava. Quan van arribar, el submarí es va enfonsar iMadsenva arribar nadant fins a l'embarcació més propera.

Divendres a les 10.30 hores un far deKogeBay va descobrir el submarí, enfonsat a l'illa deDragoer, al sud deCopenhague. A l'interior no van trobar ningú. Les autoritats segueixen la investigació, tractant el submarí com si fos l'escenari d'un crim.

tracking