Diari Més

Atemptat a Barcelona

S'eleven a tretze els morts de l'atemptat terrorista a Barcelona

El cos policial ha detingut dues persones relacionades amb l'atac

L'accident ha tingut lloc a l'inici de les Rambles.

Diversos ferits en un atropellament massiu a les Rambles de BarcelonaÁlvaro Mijares - Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tretze persones han mort i una vuitantena més han resultat ferides en un atropellament massiu dut a terme per una furgoneta a les Rambles de Barcelona la tarda d'aquest dijous. En un primer moment s'ha dubtat de l'origen de l'atac, però abans de les set de la tarda Mossos ha confirmat que es tracta d'un atemptat terrorista.

Els autors serien dos homes, que haurien llogat dues furgonetes per perpetrar l'atac. Un d'ells és el que ha provocat l'atropellament a les Rambles. Aquest és un home d'1'70m, aproximadament, i vestit amb una camisa blanca i ratlles blaves. Després de l'atac hauria abandonatel vehicle a l'altura de l'estació de metro de Liceu i fugit a peu, segons han detallat fonts properes a la recerca. En paral·lel a l'operatiu per intentar detenir-lo, els Mossos busquen ara el segon terrorista. La segona de les furgonetes ha aparegut a Vic. Els Mossos han confirmat la detenció de dos homes quan faltaven pocs minuts per les 10 de la nit, tot i que no han revelat la seva identitat.

Els fets han estat quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda a l'altura de plaça Catalunya. Protecció Civil ha demanat «evitar sortir al carrer» en aquesta zona, cosa que també ha demanat la policia catalana per tal de no obstaculitzar les tasques dels serveis d'emergència. Paral·lelament, s'ha demanat el tancament de les estacions de TMB, FGC i Renfe d'aquesta àrea de la ciutat.

Segons diversos testimonis, s'han viscut escenes de corredisses i nervis i també apunten que s'han sentit dos trets. Primer s'ha acordonat la zona de canaletes, després s'ha ampliat al carrer Bergara i s'impedeix la circulació fins a la plaça Universitat. Paral·lelament, un helicòpter sobrevola la zona. A més, s'ha activat l'alerta del Procicat.

L'accident ha tingut lloc a l'inici de les Rambles.

Diversos ferits en un atropellament massiu a les Rambles de BarcelonaTwitter

Els cossos de seguretat aconsellen allunyar-se de la zona de plaça Catalunya.

Diversos ferits en un atropellament massiu a les Rambles de BarcelonaDiari Més

tracking