Diari Més

Informàtica

Un vídeo sexual a Facebook propaga un virus entre els usuaris

Es pot rebre la infecció a través d'un missatge o d'una etiqueta a la xarxa social

Un usuari consulta la xarxa social Facebook des del seu mòbil.

Facebook pagarà una multa milionària per mentir en la compra de WhattsAppCLIPSET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou virus s'està estenent a través de Facebook amb un suposat vídeo amb contingut sexual. Quan un usuari rep el vídeo en qüestió i hi fa 'clic', el virus s'estén entre els contactes del primer. Ja sigui a través d'un missatge o d'una etiqueta a la xarxa social, els usuaris poden rebre aquest virus, que no s'activa si no es clica per visualitzar-lo o es descarrega.

El nom de l'arxiu pot variar, però normalment duu el nom de 'Vídeo', seguit d'una numeració. També pot ser que s'identifiqui com a 'My first vídeo', 'My vídeo' o 'Private vídeo', entre d'altres, però sempre amb una posterior numeració.

En cas que l'usuari cliqui el vídeo, en un primer moment sembla que es vegin les imatges, però en realitat el virus estarà infectant la màquina, i el propagarà entre els contactes,ampliant el rang de la infecció. El primer que cal fer en aquest supòsit és canviar la contrasenya de Facebook.El següent pas és analitzar l'equip amb un antivirus o amb qualsevol altra solució per eliminar el malware que s'hi hagi instal·lat. Finalment, s'haurà de fer una revisió a fons a l'equip, tot analitzant si hi ha algun programa o plugin estrany instal·lat. Tot això pot fer que s'estigui enviant spam sense saber-ho.

tracking