Diari Més

Policial

Detingut a Pals un espanyol buscat a l'Argentina per apropiar-se de 700.000 euros

El detingut, que ja ha ingressat a presó, i un advocat van quedar-se els diners de 93 persones afectades per la compra d'obligacions de deute públic

El municipi de Pals, on ha estat detingut l'estafador.

Detingut a Pals un espanyol buscat a l'Argentina per apropiar-se de 700.000 eurosGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir el 4 d'agost a Pals (Baix Empordà) un home, de nacionalitat espanyola, amb una ordre de recerca i ingrés a presó per apropiació indeguda. El detingut, assessor financer de professió, va ser jutjat i condemnat juntament amb un advocat per apropiar-se de més de 700.000 euros de 93 persones afectades per la compra d'obligacions de deute públic a l'Argentina que van patir la congelació de fons que van ordenar les autoritats del país.

Els dos implicats es van comprometre amb els afectats a recuperar el que havien invertit (uns 2,1 MEUR) però, en lloc d'això i quan ja havien aconseguit 700.000 euros, se'ls van quedar, no els ho van comunicar i els van fer creure que el litigi continuava. L'advocat i soci de l'ara detingut ja va entrar a presó però quedava pendent la detenció de l'assessor.

La policia va saber que l'home residia a la Bisbal d'Empordà i, finalment, uns agents el van localitzar en un restaurant de Pals. En el moment de la detenció, l'home va manifestar que sabia que sobre ell pesava una ordre de recerca.

El detingut va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que en va ordenar l'ingrés a presó.

tracking