Diari Més

Actualitat

La banca és la institució pitjor valorada pels catalans, seguida del Govern espanyol

Les millor valorades són les universitats i, en segona posició, els Mossos d'Esquadra

Imatge d'arxiu d'una protesta contra les clàusules abusives de les hipoteques.

La banca perd a Europa el cas de les clàusules terra i ha de tornar tot el cobrat de mésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La banca és, de nou, la institució que pitjor valoren els catalans, segons indiquen els resultatsdel Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), corresponent a la segona onada de 2017. El Govern espanyol, la monarquina i l'església catòlica són les institucions que segueixen la banca a la cua del rànquing. D'altra banda, com a millor valorades hi ha les universitats, que repeteixen la primera posició. A més, aquestes milloren la puntuació de l’any passat, passant d’una valoració de 6,47 a l’actual de 6,51.

Aquesta puntuació és el resultat a la pregunta de l'enquesta que fa referència al grau de confiança que mereixen diferents institucions del país i on es demana al ciutadà que les valori en una escala del 0 (cap confiança) a 10 (molta confiança).

S'han valorat un total de 19 institucions. La segona posició l'ocupen els Mossos d'Esquadra. Aquests i les universitats són les úniques institucions que han aconseguit una nota superior al 6. Els Mossos els segueixen els ajuntaments i la Policia Nacional i Guardia Civil.

La quarta posició l'ocupen els mitjans de comunicació, seguits de la UE, l'ONU, el Parlament de Catalunya, la Generalitat, l'Exèrcit, els Tribunals de Justícia, els sindicats, el Tribunal Constitucional, el Congrés dels Diputats i els partits polítics, que precedeixen les quatre que han rebut les pitjors valoracions. A continuació es poden consultar les valoracions d'aquest 2017 comparades amb les del passat 2016:

tracking