Diari Més

Denúncia

Facua insta als usuaris de Renfe a reclamar pels trajectes sense aire condicionat

Segons Facua, «molts» passatgers han viatjat «amb temperatures de més de quaranta graus»

La línia AVE Camp de Tarragona-Madrid comptabilitza un 5% més d'usuaris aquest 2016

La línia AVE Camp de Tarragona-Madrid comptabilitza un 5% més d'usuaris aquest 2016Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació de consumidorsFacuaha instat als usuaris de Renfe que reclamin «una compensació econòmica» pels trajectes de tren on s'han registrat incidències, ja que no funcionava l'aire condicionat «malgrat les altíssimes temperatures».

En un comunicat,Facuaha afirmat que la major part d'aquestes incidències es van produir durant divendres passat, un dia de molta ocupació en coincidir amb el canvi de quinzena en un mes d'estiu.

Facuaha destacat que ha rebut «nombroses queixes» durant el cap de setmana i ha qualificat de «deficient» el servei prestat per Renfe, a part de «posar en risc la salut dels usuaris», ja que en aquesta època de l'any, l'aire condicionat és una «necessitat» tant per als passatgers com per als treballadors. SegonsFacua, «molts» passatgers han viatjat «amb temperatures de més de quaranta graus», el personal ja havia traslladat el problema a la companyia, i aquesta l'havia ignorat «de manera conscient».

Un portaveu de Renfe ha assegurat que «cap tren» va sortir de la seva destinació amb avaries a l'aire condicionat, i ha fet referència a l'AVE Madrid-Màlaga del passat divendres, quan es va detectar una avaria d'aire condicionat en un dels cotxes «al cap de 25 minuts de la seva sortida». «Als 36 viatgers que es trobaven en aquest cotxe els correspon la indemnització del 100% del bitllet. A més, se'ls va oferir begudes», ha afirmat el portaveu.

Facuaper la seva banda ha considerat que Renfe no pot compensar aquestes fallades com «una demora en el servei», ja que «es va posar en perill la salut dels usuaris». Des de Renfe han recordat que segons la normativa comercial per a serveis d'Alta Velocitat-Llarga Distància, per «l'absència total de climatització correspon el reemborsament del 100% de l'import del bitllet», mentre que en els casos de «manca parcial», l'import a reclamar serà del 50% del preu.

Facuaha instat al Ministeri de Foment que iniciï una recerca i, si escau, sancioni a l'empresa «per la prestació d'un servei deficient».

tracking