Diari Més

Societat

Un veí d'Almufasses exhibeix banderes franquistes al balcó de casa seva

Aquesta situació es repeteix cada anys per les festes del poble, aquest any ha penjat la bandera espanyola amb els lemes 'Cara al Sol' i 'Volverán banderas victoriosas'

Imatge del balcó situat al carrer Major.

Un veí d'Almufasses exhibeix banderes franquistes al balcó de casa sevaInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Almussafes, València, ha denunciat un veí del municipi a la Fiscalia per penjar banderes espanyoles al seu balcó, acompanyades de l'himne de la Falange Espanyola, el famós 'Cara al Sol'. El propietari de l'immoble, situat al Carrer Major, es va negar a retirar-les, tot i l'avís de la Policia Local.

L'home, un veí de 60 anys, fa anys que durant les festes majors del municipi penja les mateixes banderes. Alguns veïns asseguren que l'home sempre ha fet apologia del franquisme. De fet, l'alcalde socialista ToniGonzàlez, va haver d'intervenir el primer del seu mandat perquè el veí va paner una bandera amb l'àguila de San Juan al balcó, un símbol preconstitucional. L'any següent va tornar a penjar-la, però com que el símbol només era visible des de l'interior del seu domicili, les autoritats no van poder fer res.

Aquest any ha seguit una altra estratègia penjant la bandera espanyola amb els lemes 'Cara al Sol' i 'Volveránbanderasvictoriosas'. Els experts hauran de valorar si aquestes contravenen la Llei de la Memòria Històrica. Els mateixos experts asseguren que no podran fer gaire cosa al respecte, ja que la Falange és un partit constituït dins l'àmbit legal i inscrit al Registre de Partits Polítics del Ministeri de l'Interior, i per tant, a Espanya és legal.

tracking