Diari Més

Policial

Detinguts 4 implicats en la venda d'una menor per 5.000 euros i una furgoneta

Inicialment la Guàrdia Civil ja va sospitar que la nena podria haver estat venuda pels seus propis pares a un veí de Lucena del Puerto

Ràpidament van començar a buscar a la menor, que va ser localitzada pels agents a Obrezje, a la frontera amb Eslovènia.

Detinguts 4 implicats en la venda d'una menor per 5.000 euros i una furgonetaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut als pares d'una menor de 14 anys que havia desaparegut a l'abril a Pedrera, i a dues persones més per la seva suposada venda per 5.000 euros i una furgoneta que va ser localitzada a Eslovènia i que es dirigia a Romania.

Segons ha informat laBenemèritaen un comunicat, l'Equip de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Osuna, Sevilla, va iniciar una recerca el 19 d'abril amb motiu de la desaparició d'una menor de 14 anys de nacionalitat romanesa a la localitat de Pedrera. La Guàrdia Civil va prendre declaració a diversos testimonis iinicialmentja va sospitar que la nena podria haver estat venuda pels seus propis pares a un veí deLucenadel Puerto, Huelva, també de nacionalitat romanesa.

Ràpidament van començar a buscar a la menor, que va ser localitzada pels agents aObrezje, a la frontera amb Eslovènia, quan es dirigia a Romania juntament amb un home major d'edat que respon a les inicials de V.M., el pare del qual, suposadament, va comprar a la noia.

La Guàrdia Civil va procedir llavors a gestionar l'ingrés de la menor en un centre d'acollida a Eslovènia fins que fos possible la seva repatriació a Espanya, i poder realitzar els pertinents reconeixements mèdics així com practicar les diligències oportunes.

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la recerca, van sol·licitar a l'autoritat judicial espanyola encarregada del cas, l'emissió d'una ordre de detenció europea per a V.M., que finalment va ser detingut a Romania, i al qual se li imputen els suposats delictes de tràfic d'éssers humans, abús sexual a una menor de 16 anys i inducció als menors a l'abandó del domicili. Finalment va ser repatriat a Espanya al maig i l'Autoritat Judicial encarregada del cas va decretar el seu ingrés a la presó sense fiança.

La Guàrdia Civil va comprovar que els pares de la menor, que responen a les inicials C.B. i A.I.B, tots dos de nacionalitat romanesa, haurien sol·licitat al pare de V.M. la quantitat de 5.000 euros i una furgoneta a canvi de consentir que la menor se n'anés amb ell.

tracking