Diari Més

Successos

12 anys de presó per la gelatera que va matar un home i va guardar el cos a un congelador

María del Carmen assegura que és homosexual, i després que l'home li proposés alguna pràctica sexual, es va iniciar la baralla

El jurat ha tingut en compte la confessió de l'acusada però no el fet que estigués sota els efectes de l'alcohol.

12 anys de presó per la gelatera que va matar un home i va guardar el cos a un congeladorGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Sevilla ha condemnat a 12 anys de presó aMaríadelCarmenQueroBernal, la gelatera que va assassinar a un home i va amagar el cadàver a un congelador, per haver matat a ManuelMartínOjeda. La sentència de José Manuel dePaúlVelasco, qui va presidir el tribunal del jurat, li imposa també una multa de 100.000 euros d'indemnització per la viuda i 25.000 euros a cadascun dels 5 fills de la víctima.

El jurat ha tingut en compte la confessió de l'acusada però no el fet que estigués sota els efectes de l'alcohol durant el succés. L'advocat de l'acusació particular, José ManuelPortillo, que a més era familiar de la víctima, ha declarat que «cap sentència haguera satisfet plenament les expectatives de la família, la pèrdua és irreparable», tot i així des d'un punt de vista professional, l'advocat es mostra satisfet pel fet d'haver aconseguit una condemna «superior» a la que pretenia la Fiscalia.

La sentència recull com a fets provats que entre les cinc i les vuit del matí l'acusada va colpejar a la víctima, deixant-la inconscient. Que posteriorment es va agenollar sobre el pit de la víctima i el va escanyar amb un cable o amb un objecte similar, provocant la mort a ManuelMartínOjeda.

Per declarar provat l'homicidi, el jurat va poder valorar la confessió de l'acusada, la declaració dels seus germans, i un testimoni que els va veure entrar a la geladeria. El jurat també ha valorat les declaracions dels policies locals que es van personar a la geladeria l'endemà.

En la seva declaració l'acusada ha declarat que va amagar el cadàver al congelador perquè tenia «por i pànic».MaríadelCarmenha afegit que està «molt penedida» ha atribuït el succés al seu problema amb l'alcohol dient que aquella nit «estava molt borratxa», ja que portava «diversos dies bevent sense parar» i quatre o cinc dormint a la geladeria que estava tancada al públic. La gelatera assegura recordar només una baralla entre ella i l'home, no recorda cap cop ni el moment en què ella el va escanyar.

També ha declarat que ella i la víctima, segurament havien entrat al local per mantenir relacions sexuals, després d'haver estat bevent al bar.MaríadelCarmenassegura que és homosexual, i després que l'home li proposés alguna pràctica sexual, es va iniciar la baralla. Manté que no recorda estar conscient quan va posar el cadàver al congelador.

Finalment els dos germans deMaríadelCarmenQueroBernal van corroborar que l'acusada es volia entregar a la Policia abans que el succés sortís a la llum.

tracking