Diari Més

Ensenyament

Un tribunal galleg avala l'acomiadament d'una professora que va donar alcohol a un alumne musulmà

La dona, que feia classes de cuina, li va dir: «T’agrada?», i es va riure de l’estudiant

La professora es va burlar d'un menor, musulmà, després de fer-li beure alcohol.

Un tribunal galleg avala l'acomiadament d'una professora que va donar alcohol a un alumne musulmàPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons que informa La Voz de Galicia, el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG) ha confirmat la sentència del jutjat social d’A Coruña que va avalar l’acomiadament d’una professora per un comportament inadequat a les aules i per humiliar un alumne musulmà, menor d’edat, després d’oferir-li una beguda amb alcohol.

La dona va impartir classes de cuina durant sis anys en un centre educatiu gestionat per l’associació Agarimo, amb seu al municipi corunyès d’Arteixo, que ofereix atenció docent especialitzada a alumnes amb problemes de conducta o en risc d’exclusió social.

Segons esmenta la sentència, en una ocasió, quan els alumnes estaven preparant un sorbet de llimona, aquesta professora li va posar alcohol a un dels combinats i l’hi va donar a provar a un noi musulmà i, a continuació, li va preguntar: «T’agrada? Doncs que sàpigues que porta alcohol». La dona, davant de l’estupor de l’alumne, va continuar rient-se i burlant-se d’ell. Persones relacionades amb l’associació van confirmar que aquest no va ser l’únic incident que va protagonitzar aquesta docent durant els anys en què va estar contractada. Però sí que va ser el que va fer vessar el vas amb totes les queixes acumulades.

Burles a alumnes amb TDAH

De fet, tal com consta en la sentència del TSXG, la professora ja va tenir algun episodi similar en altres institucions. En concret, l’associació Anhida, amb seu a Culleredo, es va dirigir a la Inspecció Educativa de la Consellería de Cultura per denunciar el comportament inapropiat i poc professional de la docent. Argumentaven que la seva actitud interferia amb el desenvolupament d’alguns alumnes amb trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH). En una altra ocasió, va ser acusada d’humiliar un alumne dient-li que era «un burro» i que semblava «un inútil». També la van acusar de parlar malament de la resta dels professors davant dels estudiants o de burlar-se públicament d’un alumne que havia convidat a la seva casa en dies anteriors.

Inspecció Educativa va emetre un informe de tots aquests fets i això va precipitar el seu acomiadament de forma immediata, el mes de maig del 2016.

tracking