Diari Més

Església

Segons la Conferència Episcopal, la formació catòlica en els col·legis és bona per a la salut

La Memòria Anual d’Activitats de l’Església també assenyala que els estudiants d'universitats catòliques acaben cobrant un 12% més que la resta

Els estudis religiosos disminueixen les diferències socials ila criminalitat, segons l'Església espanyola.

Segons la Conferència Episcopal, la formació catòlica en els col·legis és bona per a la salutPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església assegura que la formació catòlica en els col·legis genera importants beneficis, com reduir la criminalitat i les diferències socials i millorar la salut, a més d’una menor taxa de repetició i un estalvi d’almenys un 33 per cent en les despeses per alumne.

Són dades de l’última Memòria Anual d’Activitats de l’Església Catòlica a Espanya, presentada aquest dijous, que detalla l’impacte social de les activitats educatives, culturals i assistencials que realitza amb l’assignació tributària dels contribuents, que el 2015 va ser de 249.614.608 euros, i altres ingressos financers.

Respecte a l’activitat educativa, indica que l’Església, a través de les seves universitats i col·legis, «genera importants beneficis, tant per a societat com per als seus estudiants, en aspectes tals com més salaris i menors taxes de fracàs escolar».

Entre els beneficis indirectes de la formació catòlica en els col·legis, destaca que millora la salut, redueix les diferències socials i la criminalitat, genera més tendència a les donacions i afavoreix el control de les despeses.

La Memòria, auditada per PWC i que ha utilitzat la metodologia SROI per calcular l’impacte social i econòmic, exposa que la inversió de la comunitat catòlica equival a més del 138 % del que rep per l’assignació tributària. Així, per cada euro ingressat a través de l’IRPF, l’Església inverteix 1,38 euros en la societat.

En l’activitat caritativa i assistencial, destaca que els prop de 9.000 centres socials de l’Església van atendre gairebé 4,8 milions de persones durant 2015. Quant al seu impacte en aquest àmbit, l’Església calcula que és de 589 milions d’euros, un valor econòmic per a la societat que només superarien, en activitats assistencials destinades a inclusió social, suport a la immigració i a la pobresa, les comunitats de Catalunya i Andalusia, segons un estudi encarregat a KPMG.

Destaca que els centres catòlics concertats suposen un estalvi a l’Estat de 2.563 milions d’euros. Sobre l’estalvi a l’Estat per alumne en els col·legis catòlics respecte a la mitjana dels centres espanyols, indica que és del 33% en Primària i Secundària i del 41% en el Batxillerat. En l’etapa universitària, indica que l’activitat formativa de les catòliques genera un 30% més d’impacte en la societat que la mitjana de les universitats a Espanya. Així, explica que el salari mitjà dels universitaris catòlics és un 12% superior a l’universitari mitjà, i la taxa d’abandó en aquella etapa hi és 11 punts per sota de la mitjana a la universitat.

tracking