Diari Més

Mobilitat

I si el teu pròxim tot terreny és un Seat Tarragona o un Seat Prioral?

Seat obre un concurs per triar el nom del seu pròxim model SUV i es poden proposar localitats, muntanyes o monuments

El nou SUV de la marca serà 'el germà gran' de l'actual Ateca.

I si el teu pròxim tot terreny és un Seat Tarragona o un Seat Prioral?SEAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’automobilística Seat ha obert un concurs per triar el nom del seu pròxim model, un SUV (tot terreny urbà) que serà llançat el 2018, una estratègia de màrqueting amb què l’empresa vol continuar «reconnectant» a la marca amb el territori espanyol.

El president de Seat, Luca de Meo, ha anunciat que, a partir d'aquest dijous mateix i fins el 22 de juny, la firma recollirà totes les propostes que li arribin a través del web de noms per batejar el nou model, a partir dels quals es realitzarà una preselecció d’un mínim de tres noms, que seran els que es podran votar finalment.

En una roda de premsa, el primer directiu de Seat ha explicat que els noms que es proposin hauran de ser els de qualsevol localitat, riu, muntanya o monument singular ubicat al territori espanyol, a l’estil de la marca, que ja compta amb models batejats com Ateca, Alhambra, Leon i Ibiza, entre altres.

De fet, el nou model serà el catorzè amb nom de la toponímia espanyola en tota la història de la marca.

El 12 de setembre, en el marc de la celebració del saló de l’automòbil de Frankfurt (Alemanya), Seat anunciarà el nom dels finalistes, moment a partir del qual s’obrirà la votació per elegir un d’ells fins el 25 de setembre.

En la fase de preselecció intervindran experts de Seat i de 'naming', així com clients de diferents països en els grups que organitzarà la marca, a més de realitzar-se tests als mercats per escollir els noms finalistes.

Finalment, Seat revelarà abans del 15 d’octubre el nom guanyador, amb el qual serà conegut el tercer SUV de la marca, que serà el de més dimensions, «el germà més gran de l’Ateca», ha dit De Meo.

Aquest model, que es fabricarà a Alemanya, completarà la família de tot terrenys urbans que ha creat Seat, i que compta amb l’Ateca, que es fabrica a la República Txeca, i amb l’Arona, que sí que s’acobla en la planta de Martorell (Barcelona).

En aquesta línia, De Meo ha assegurat que «Seat ha decidit convidar a tots els incondicionals de la marca a proposar i, posteriorment, votar el nom del nou SUV que està cridat a fer història».

Entre els criteris que es tindran en compte per preseleccionar els finalistes, destaca que el nom sigui fàcil de pronunciar en diferents idiomes, que la seva fonètica no tingui un significat pejoratiu, que sigui curt i que no estigui registrat ja.

La iniciativa es desenvoluparà a Espanya a través de la pàgina web de Seat.es i, a nivell internacional, a través de Seat.com.

tracking