Diari Més

Política

El debat dels «transcendentals» pressupostos estatals, amb només 50 diputats a l'hemicicle

Més de 300 congressistes deixen la seva cadira buida durant els debats i només 'apareixen' a les votacions

Imatge d'una de les jornades de debat dels pressupostos

El debat dels «transcendetals» pressupostos estatals, amb només 50 diputats a l'hemicicleCongrés dels Diputats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Presupostos Generals de l’Estat de 2017 continuen el seu tràmit parlamentari sense cap problema. Aquest dimecres es tanca el debat i les votacions en el Congrés i, a continuació, el projecte passarà al Senat per tornar a la Cambra Baixa a finals de juny, quan se’ls donarà el vistiplau. Amb el resultat del partit decidit, l’ambient viscut a l’hemicicle durant la discussió de les esmenes va ser desolador, tal com ho explica en un article el digital lainformacion.com

Menys de mig centenar de diputats van ser presents durant les hores de debat dels comptes públics al llarg de dilluns i dimarts. O el que és el mateix, més de 300 van deixar els seus escons buits.El moment més freqüentat va ser quan Cristóbal Montoro va pujar a la tribuna, a les 15 hores de dilluns, i va defensar el projecte. L’aforament, no obstant això, no arribava a la meitat dels representants.

El Govern ha insistit aquests dies que són els Pressupostos de la «recuperació» i els que ens permetran encarar amb garanties el final de la crisi. Malgrat això als seus diputats els ha interessat més aviat poc el debat.

Només hi va haver un moment en què cap diputat no es va absentar: les votacions. Han passat el primer tràmit ja els pressupostos d’Hisenda, Presidència, Economia, Justícia, Sanitat, i Defensa. Qualsevol absència o error en prémer el botó podia tombar els Pressupostos. Hi va haver ordre que no fallés ningú i, especialment, que cap parlamentari no s’equivoqués, per això fins diversos dirigents dels grups van marcar amb el braç en alt el sentit del vot.

També es va cuidar amb mim que si algú estava convalescent, com li va passar a Toni Roldán de Ciudadanos, es registrés el seu vot per no tenir cap problema. El cas més cridaner ha estat el d’Ana Oramas de Coalició Canària que ha anat a votar malgrat la mort del seu pare. Qui no ha acudit finalment a votar, perquè el seu concurs no era transcendental, va ser el diputat socialista Gregorio Cámara, també per la mort sobtada d’un familiar.

tracking