Diari Més

A la xarxa

Seül converteix una antiga carretera en un jardí públic

El jardí té una superfície de 9.000 metres quadrats, s'hi distribueixen 645 tests amb 228 espècies vegetals diferents

Durant la nit 500 làmpades led il·luminen Seoullo 7017 amb llum blava.

Seül converteix una antiga carretera en un jardí públicYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estudi d'arquitectura holandèsMVRDVha canviat el cor de Seül amb la construcció d'un jardí públic elevat que substitueix una antiga carretera construïda durant els anys 70. El gran passeig, inaugurat el passat dissabte dia 20 de maig, té gairebé un quilòmetre de longitud i està format per més de 24.000 plantes.Seoullo7017 connecta durant el seu recorregut amb els edificis construïts a un costat i a l'altre del vial. El projecte ha suposat una inversió de 55 milions d'euros, que serveixen per revitalitzar l'entorn de l'estació de ferrocarrils de Seül.

El jardí té una superfície de 9.000 metres quadrats, s'hi distribueixen 645 tests amb 228 espècies vegetals diferents. Aquestes xifres s'aniran incrementant, ja que el projecte pretén estar en constant evolució. A part de transformar l'entorn, els promotors del projecte pretenen impulsar l'oci dels vianants construint en un futur, unabiblioteca, un escenari, un teatre de titelles, entre d'altres. També s'ha creat una escultura gegant amb més de 30.000 sabates velles.

PeròSeoullo7017 no vol esborrar el que va ser el projecte original del viaducte pels cotxes. Per això s'han obert, al llarg del recorregut, diferents forats tapats amb vidre, pels quals es pot observar l'estructurai el formigó de l'estructura original, i 17metresmés avall, les carreteres per on circulenels vehiclesdeSeül. Durant la nit 500làmpadesled il·luminenSeoullo7017 amb llum blava.

SEOULLO 7017 PROJECT (ENG) from MO-ON Company on Vimeo.

tracking