Diari Més

Societat

El cognom patern deixarà de tenir preferència a partir del 30 de juny

Els pares hauran de fer constar expressament l'ordre dels cognoms i, en cas de desacord, serà el Registre Civil qui el decideixi

L'error va costar a Kenyon 3.800 dòlars, ja que el visat no va arribar a temps i els pares del nadó van haver d'agafar un altre vol.

L'ambaixada dels EUA cita a un nadó de tres mesos a declarar per 'terrorista'Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares que registrin els seus fills a partir del 30 de juny podran decidir l'ordre dels cognoms de l'infant, el qual hauran de fer constar expressament al registre. D'aquesta manera, amb l'entrada en vigor de la reforma del Registre Civil, el cognom patern deixarà de tenir preferència sobre el matren.

En cas que els progenitors no facin constar l'ordre dels cognoms o no es posin d'acord, serà el Registre Civil qui decideixi l'ordre dels cognoms passat un termini de tres dies. Ho farà per sorteig o atenent a criteris com l'ordre alfabètic o l'estètica, és a dir que soni millor, però mai prevaldrà el cognom patern.

Cal dir que els infants es poden inscriure amb el cognom de la mare en primer terme des del 2000. Els pares però, havien de fer arribar al Registre civil una sol·licitud i una declaració expressant que hi havia un mutu acord per canviar l'ordre dels cognoms. En cas que no existís consens, es donava preferència per defecte al cognom patern.

tracking